Za účasti 49 klubů z 51, které v působnosti OFS jsou registrovány (chyběli  pouze delegát klubu Startu Dešenice a TJ Soběšice) v první čísti jednání nejvyššího orgánu fotbalu v Pošumaví  z pozice předsedy OFS Jan Červený přednesl obsáhlou zprávu  ve které zhodnotil období  dvou let  činnosti svazu , jeho komisí a stav fotbalu v okrese . 
V tomto období došlo k revolučním změnám v historii fotbalu přechodem na elektronický Informační systém v rámci celé Fotbalové asociace ČR. V této souvislosti poděkoval klubům za jejich přístup, kterým se podařilo v Pošumaví tento úkol spojený i se značnými finančními náklady se kterými se v klubech musely vypořádat. V kritickém hodnocení zprávy předsedy svazu zaujala část týkající se nedostatku rozhodčích pro řízení okresních soutěží. Z tohoto pohledu bude muset nově zvolený výbor přijmout účinná opatření vzhledem k rozložení vyváženosti konání soutěžních utkání v hracích dnech v sobotu a v neděli tak, aby bylo možné zabezpečit obsazení všech mistrovských zápasů dle rozlosování.

Po zprávě revizní komise předsedou Václavem Kopřivou a zprávě o hospodaření svazu paní Aleny Hoškové následovala krátká diskuze s vystoupením místopředsedy KFS pana Zdeňka Bartošky bylo přikročeno k hlavnímu bodu VH a tím byla volba nového složení OFS na následující čtyřleté období. Nejprve byl veřejným hlasováním všemi hlasy delegátů klubů zvolen opětovně do funkce předsedy Výkonného výboru již po páté za sebou od roku 2004 pan Jan Červený(SK Klatovy 1898). 
V další části delegáti tajným hlasování z devíti kandidátů zvolili dalších osm členů výkonného výboru. Z výsledků voleb, které vyhlásil předseda volební komise pan Karel Kalivoda vyplynulo, že hlasy delegátů do VV poslali vedle staronových členů z minulých volebních období Miloše Harmadyho(S.Plánice), Františka Kalisty(Start Luby), Vratislava Krulicha(TJ Sušice), Miroslava Šmrhy(S.Hradešice), Václava Zahradníka(S.Kvasetice)  do tohoto orgánu byli nově zvoleni Zdeněk Bárta(nejmladší člen  r.1987 Zdeněk Bárta z TJ Měcholupy)  a zkušený  Jaroslav Červený(S.Vrhaveč)  a Evžen Veselý(S.Měčín). 
Do revizní komise dostal důvěru nový člen Václav Havlík z Měčína , který doplnil dlouholeté členy této komise opět zvolené  Václava Kopřivu z SK Klatovy 1898 a Václava Kopu z TJ Nezamyslice. 

Schválením usnesení , které za návrhovou komisi předložil Štěpán Heřman z TJ Start Luby  byla úspěšná valná hromada, která proběhla za mimořádně disciplinovaného sboru delegátů klubů  ukončena.  Členové VV, RK a předseda svazu Jan Červený mají od roku 2004 za sebou až na drobné změny ve stejném   složení již čtyři volební období. 

Foto z VH   ZDE