Začal šestý ročník podporovaných náborových akcí v rámci projektu

„Můj první gól“

 

V letošním září začalo již šestým rokem organizování náborových akcí ve fotbalových klubech, na kterých se finanční a materiální podporou výrazně podílí Fotbalová asociace ČR.

Letos v září je to především materiální podpora pro kluby 7 klubů a jedna finanční podpora ve výši 15.000 Kč, kterou dostane tým FK Duchcov.

Podporované náborové akce začali 13. září v klubu FK Český lev Neštěmice. Tohoto náboru se zúčastnilo více než 180 dětí ze základních škol v Neštěmicích z nižšího stupně a také děti z Mateřských škol. Pro ně si organizátoři na čele s šéftrenérem mládeže místního klubu Tomášem Netymachem a okresním grassroots trenérem mládeže Milanem Seidlem připravili 15 stanovišť, kde si děti vyzkoušely své dovednosti a prověřily také své fyzické schopnosti. Organizátoři v rámci zpestření sportovního dopoledne pro ně také připravili různé hrátky ve skákacím hradu. Na závěr dvou hodin sportování a zdravého pohybu na krásně připraveném hřišti pak organizátoři na čele s krajským grassroots trenérem mládeže Janem Štefkem dětem předali sladkosti, drobné dárky, letáky s pozvánkou na fotbalový trénink, medaile a fotbalový náramek.

Materiální podporu na náborovou akci dostanou v Ústeckém kraji letos v září kluby TJ Proboštov, FK Litoměřicko, SK Ervěnice-Jirkov, již zmíněný FK Duchcov, FK Rtyně nad Bílinou, Jiskra Velké Březno a Baník Modlany.

Další náborové akce se uskutečnily v FK Varnsdorf, Junioru Chomutov, Tatranu Kadaň, MSK Benešově nad Ploučnicí, kde se společně s domácími pořadateli na organizaci náboru podíleli okresní grassroots trenéři mládež jednotlivých okresních fotbalových svazů.   

Na podporovaných náborech se také finančně podílejí jednotlivé Okresní fotbalové svazy a také Ústecký krajský fotbalový svaz.