Výkonnost našich krajských výběrů žáků se oproti loňsku zlepšila!

 

V soutěžním ročníku 2019-20 se opět hraje mezikrajská soutěž výběrů žáků U13 a U14 tradičně ve dvou sedmičlenných skupinách, když v závěru jarní části pak první dva týmy z každé kategorie postupují do republikového finále o přeborníka ČR.

V loňském soutěžním ročníku se našim výběrům žáků příliš nedařilo výsledkově a ani herně jsme na většinu našich soupeřů nestačili. V kategorii U14 jsme skončili až na posledním 7. místě s jediným získaným bodem a v kategorii U13 jsme skončili v polovině tabulky se ziskem 9 bodů.

Letos to s našimi výběry vypadá o mnoho lépe, když v kategorii U14 jsme nezačali sice dobře a v úvodním utkání s Jihočechy jsme v Lovosicích v závěru utkání inkasovali dvě branky, což znamenalo přineslo nešťastnou těsnou prohru. V další utkání jsme nestačili v Mladé Boleslavi na výběr Středočechů, ale pak už jsme dvakrát vyhráli, když jsme suverénně přehráli v Ostrově nad Ohří výběr Karlovarského kraje a poté jsme v Mostě na hřišti FK Baníku Souš těsně porazili Plzeňský výběr.

Tabulka po podzimní části U14:

  1. Pražský FS                          9 bodů, skóre 40:1, 3 odehraná utkání
  2. Jihočeský KFS                    9 bodů, skóre 14:7, 3 odehraná utkání
  3. Středočeský KFS               6 bodů, skóre 17:9, 3 odehraná utkání
  4. Ústecký KFS                      6 bodů, skóre 15:11, 4 odehraná utkání
  5. Plzeňský KFS                     2 body, skóre 7:16, 4 odehraná utkání
  6. Karlovarský KFS                1 bod, skóre 4:27, 4 odehraná utkání
  7. Liberecký KFS                    1 bod, skóre 6:32, 3 odehraná utkání

V dresech našeho výběru se ve čtyřech podzimních utkání vystřídalo celkem 32 hráčů z těchto 6 klubů: FK Teplice, FK Ústí nL, Mostecký FK, Junior Chomutov, FK Varnsdorf, FŠ Litvínov. Především klubovým trenérům a trenérům z RFA ÚK patří dík za kvalitní přípravu těchto hráčů.

Branky našeho výběru vstřelili: Jakub Zelingr 3, Adam Přenosil 3, Jindřich Hefner 2, Daniel Jelínek 2, po jedné brance dali Daniel Heidenereich, Jakub Žáček, Petr Sokol, Petr Kubin a Horst David Šos.

Trenéry krajského výběru v kategorii U14 jsou Miroslav Vlasák a Tomáš Vecko.

V kategorii U13 se našemu výběru daří nadmíru dobře jak výsledkově, tak především herně! Kluci jsou velmi silní na míči a nebojí se fotbalově řešit i velmi složité situace, které v zápasech nastanou, a to je velmi dobrý předpoklad pro jejich stálé zlepšování! Kluci ve čtyřech podzimních zápasech ani jednou nezaváhali a s plným bodovým ziskem vedou podzimní tabulku, ovšem nejtěžší soupeř v podobě výběru Pražského fotbalového svazu má o zápas méně, a ještě s ním na jaře teprve budeme hrát! Přesto jsou výkony našeho výběru velkým příslibem!

Tabulka U13 po podzimu:

  1. Ústecký KFS                       12 bodů, skóre 42:18, 4 odehraná utkání
  2. Pražský FS                          9 bodů, skóre 69:5, 3 odehraná utkání
  3. Středočeský KFS               6 bodů, skóre 38:18, 3 odehraná utkání
  4. Jihočeský KFS                    3 body, skóre 36:25, 3 odehraná utkání
  5. Karlovarský KFS                3 body, skóre 25:55, 4 odehraná utkání
  6. Plzeňský KFS                     1 bod, skóre 18:53, 4 odehraná utkání
  7. Liberecký KFS                    1 bod, skóre 15:69, 3 odehraná utkání

V dresech našeho výběru se ve čtyřech podzimních utkání vystřídalo celkem 43 hráčů z těchto 8 klubů: FK Teplice, FK Ústí nL, Mostecký FK, Junior Chomutov, FK Varnsdorf, FŠ Litvínov, SK Roudnice nL, SK Havran Kryry. Především klubovým trenérům patří velký dík za kvalitní přípravu těchto hráčů.

Branky našeho výběru vstřelili: František Bakrlík 7, Filip Kočvara 6, Aleš Březina 4, Josef Port 3, Adam Štandera 3, Jan Ilco 2, Josef Kubalík 2, Tomáš Kocour 2, Stanislav Babák 2, Matěj Cimr 2, po jedné brance dali David Švarc, David Kosorič, Tomáš Štajnc, Matěj Bernard, Jan Roža, Šimon Plicka, Jan Kocourek, Filip Řepka, Alex Červeňák.

Trenéry krajského výběru v kategorii U13 jsou David Köstl a Jindřich Hefner. Roli vedoucího týmu u obou krajských výběrů plní Zdeněk Kopas.