Vítězem 5. ročníku Zimní halové ligy mladších žáků Ústeckého KFS se stal tým

FK ČL Neštěmice B

Komise mládeže Ústeckého KFS ve spolupráci s Nadačním fondem pro rozvoj fotbalové mládeže Ústeckého kraje byla od listopadu 2019 do února 2020 pořadatelem Zimní halové ligy mladších žáků v Ústeckém KFS. Jedná se o soutěž, která má družstvům v kategorii mladších žáků vyplnit zimní přestávku a dát také možnost týmům různé výkonnostní úrovně z krajského přeboru a okresních přeborů porovnat své fotbalové kvality! Celkem bylo uspořádáno 6 turnajů, z nichž čtyři byly kvalifikační a 2 finálové o konečné pořadí. Zimní halové ligy se zúčastnilo celkem 14 týmů z 5 okresů Ústeckého kraje, když scházely zástupci z okresu Louny a Děčín! Dva kvalifikační a jeden finálový turnaje se konaly již tradičně ve dvou sportovních halách, a to ve Strupčicích a v Krupce.

Po čtyřech kvalifikačních turnajích byly zúčastněné týmy podle dosaženého bodového zisku rozděleny do dvou finálových skupin, ve kterých se hrálo o konečné pořadí.

V sobotu 8.2.2020 se uskutečnil ve SH v Krupce finálový turnaj o 1. až 7. místo. Bohužel den před konáním turnaje se kvůli veliké marodce z turnaje omluvil tým Dynama Podlusky, proto se finále hrálo jen se 6 účastníky každý s každým. V tomto turnaji si nejlépe vedl tým FK ČL Neštěmice B, který v turnaji pouze 1x prohrál a se ziskem 12 bodů v turnaji zvítězil a stal se v pořadí 5. vítězem tohoto již tradičního turnaje MŽ. O 2 body méně získal tým Sokola Košťany, který skončil na 2. místě a třetí příčku pak obsadil tým FK Bílina s 8 získanými body.

O den později v neděli 9.2.2020 se ve SH ve Strupčicích konal druhý finálový turnaj, ve kterém se hrálo o celkové 8. až 14. místo v 5. ročníku Zimní halové ligy mladších žáků v Ústeckém KFS. I z tohoto turnaje se na poslední chvíli kvůli rozsáhlé marodce omluvil jeden tým, kterým byla Hvězda Trnovany. Turnaj se tedy hrál za účasti 6 celků systémem každý s každým. Vítězem tohoto turnaje se stal celek SK Ervěnice-Jirkov se ziskem 13 bodů, který tak obsadil celkovou 8. příčku v 5. ročníku ZHLMŽ. O bod za nimi skončil sdružený tým Baníku Modlan a TJ Proboštov, který tak obsadil celkovou 9. příčku.

 

Tabulky finálových turnajů:

SH Krupka, o celkové 1. až 7. místo:

1.      FK ČL Neštěmice B                         12 bodů, 7:3

2.      Sokol Košťany                                 10 bodů, 16:5

3.      FK Bílina                                           8 bodů, 5:3

4.      FK Litoměřicko                                6 bodů, 7:9

5.      Junior Teplice                                 5 bodů, 6:11

6.      FK ČL Neštěmice A                         1 bod, 4:14

7.      Dynamo Podlsuky                          -

 

SH Strupčice, o celkové 8. až 14. místo:

1.      SK Ervěnice-Jirkov                          13 bodů, 22:5

2.      Baník Modlany/TJProboštov       12 bodů, 12:3

3.      Mostecký FK                                   6 bodů, 9:9

4.      Sokol Prackovice nL                      6 bodů, 10:15

5.      TJ Svádov-Olšinky                           4 body, 4:11

6.      TJ Krupka                                          1 bod, 2:16

7.      Hvězda Trnovany                           -

 

Nejlepší střelcem finálových turnajů byl Pavel Lučka se 7 brankami ze Sokola Košťany! Potěšitelné je, že se na soupiskách a ve hře zúčastněných týmů na obou turnajích objevilo celkem 9 děvčat, která se ve hře rozhodně neztratila!

Ceny v podobě pohárů a diplomů všem zúčastněným celkům předával po skončení obou turnajů grassroots trenér mládeže Ústeckého KFS Jan Štefko.

 

Dosavadní vítězové ZHLMŽ ÚKFS:

1. ročník 2015/16:          FK Slavoj Žatec

2. ročník 2016/17:          Sokol Brozany

3. ročník 2017/18:           Baník Modlany

4. ročník 2018/19:           TJ Dobříň+SK Bezděkov

5. ročník 2019/20:           FK ČL Neštěmice B