Veteráni Slavoje Žatec obhájili loňské prvenství!

 

Ústecký krajský fotbalový svaz ve spolupráci s GTM ÚKFS pořádal již 5. ročník soutěže v kategorii veteránů 40+ o titul přeborníka Ústeckého kraje. První tři ročníky se hrály o tento titul s právem   reprezentovat Ústecký kraj na Mistrovství ČR v této kategorii v podobě dlouhodobé soutěže. Vloni a letos se po dohodě všech zájemců hrál finálový turnaj, kterého se v roce 2019 zúčastnilo 5 a letos 4 družstva. Hrálo se systémem každý s každým. Turnaj se původně měl uskutečnit v květnu 2020, ale z důvodu COVID 19 byl přesunut do podzimní části a odehrál se až ve středu 12. srpna 2020 od 17:00 hodin na hlavním hřišti areálu FK Baníku Souš v Mostě. Hrálo se v počtu 1+6 hráčů na dvou polovinách hřiště současně a každé utkání se hrálo 2 x 12 minut. Účastníky finálového turnaje byly týmy: FK Teplice, FK Baník Souš, FK Slavoj Žatec a nováčkem v soutěži byl tým FK Litoměřicka. Nejzářivějšími hvězdami turnaje byly bývalí reprezentanti Štěpán Vachoušek s Petrem Johanou, ale diváci mohli sledovat také fotbalové umění bývalých hráčů s ligovými zkušenostmi a dalších nedávných fotbalových hvězd ze severu Čech. Turnaje se bohužel z důvodu zranění zúčastnil Pavel Verbíř jen v roli jednoho z manažerů týmu FK Teplice.

Průběh turnaje byl tak jako v roce 2019 velmi zajímavý a pořadatelům se opět podařilo nalosovat v posledním kole duel mezi týmy FK Teplice a FK Slavojem Žatec, které si to v tomto utkání rozdaly o celkové prvenství. Týmu Teplic, které v tomto duelu ¾ utkání vedly brankou Pavla Sedláčka, stačila remíza, ale žatečtí hráči se nevzdávali a v posledních 5 minutách strhli vítězství na svou stranu dvěma brankami Jana Vaňka. Tým Slavoje Žatec se tak stal pro letošní rok krajským přeborníkem s právem účasti reprezentovat Ústecký kraj na republikovém šampionátu. Ten se uskuteční 11.9.2020 v Olomouci.

Stínem vydařeného turnaje bylo nezaviněné zranění hráče FK Litoměřicka, který při střelbě v posledním utkání v turnaji podklouzl a zranil si rameno. Byl přivolanou sanitkou odvezen do mostecké nemocnice k odbornému ošetření. Všichni doufáme, že bude brzy v pořádku! Přerušené utkání za stavu 0:0 se pak po dohodě obou týmů rozhodovalo jen v penaltovém rozstřelu, ve kterém byl úspěšnější tým FK Baníku Souš, který tak obsadil 3. místo.

Poděkování patří všem účastníkům turnaje za velmi slušné vystupování a zvládnutí náročného turnaje v extrémním vedru, které v den turnaje na severu Čech panovalo!

Výsledky:

FK Teplice-FK Litoměřicko                          1:0

Branku dal Michal Doležal.

FK Slavoj Žatec-FK Baník Souš                  2:2

Branky za Žatec dali Jan Vaněk, Pavel Melichar, za Souš pak Marcel Pokoš a Jiří Lovíšek.

FK Teplice-FK Baník Souš                           3:1

Branky dali za Teplice Michal Doležal 2 a Pavel Sedláček, za Souš Martin Kovář.

FK Slavoj Žatec-FK Litoměřicko                3:1

Branky dali za Žatec Richard Zelinka 2, Adam Šole, za Litoměřicko Jiří Krejza. 

FK Slavoj Žatec-FK Teplice                         2:1

Branky dali za Žatec Jan Vaněk 2 a za Teplice Pavel Sedláček.

FK Baník Souš-FK Litoměřicko                  4:3 (penaltový rozstřel)

 

Konečná tabulka:

  1. FK Slavoj Žatec                 7 bodů, skóre 7:4
  2. FK Teplice                          6 bodů, skóre 5:3
  3. FK Baník Souš                   4 body, skóre 7:8
  4. FK Litoměřicko                 0 bodů, skóre 4:8

 

Soupisky jednotlivých týmů:

FK Slavoj Žatec: Jan Spodniak-Jiří Gregor, Jan Vaněk, Pavel Procházka, Richard Zelinka, Milan Malý, Adam Šole, Petr Klinec, Jiří Diepold, Pavel Melichar, Roman Bauchner. Manažeři Jiří Markup a Jiří Plečinda.

FK Teplice: Aleš Nipauer-Vladislav Mikiska, Roman Schlenz, Jaroslav Sláma, Dalibor Matouš, Jiří Andrušák, Štěpán Vachoušek, Pavel Sedláček, Václav Majer, Michal Doležal. Manažeři František Šnobr, Pavel Verbíř, František Franke.

FK Baník Souš: Jiří Hašek-Karel Giampaoli, Petr Johana, Martin Jíra, Martin Kovář, Marcel Pokoš, Petr Černý, Roman Kuchta, Pavel Jíra, Tomáš Sekerák, Libor Petrášek, Martin Matura, Jiří Lovíšek. Manažer Petr Černý.

FK Litoměřicko: Jaroslav Střiženec-David Karter, Tomáš Jirásek, Pavel Zuna, Štefan Knapík, Lukáš Stejskal, Jiří Krejza, Pavel Proft, Roman Podrazil, Petr Podaný, František Kubíček, Patrik Landa, Tomáš Plzák. Manažeři Patrik Landa a Jiří Šebesta.

 

Po skončení turnaje obdržela všechna zúčastněná družstva za umístění pohár a diplom z rukou Grassroots trenéra mládeže Ústeckého KFS Jana Štefka. Ocenění získali také nejlepší jednotlivci, když nejlepšími brankáři turnaje vyhlásili pořadatelé Jan Spodniaka (FK Slavoj Žatec) a Aleše Nipauera (FK Teplice). Nejlepšími střelci turnaje se společně stali se třemi brankami Michal Doležal (FK Teplice) a Jan Vaněk (FK Slavoj Žatec).

Turnajové zápasy odřídila dvojice rozhodčích otec a syn Vladimír a David Svobodové. Poděkování patří funkcionářům FK Baníku Souš za velmi dobré podmínky pro uskutečnění tohoto turnaje!   

 

Přehled přeborníků Ústeckého KFS v kategorii veteránů z dosud odehraných ročníků:

Rok 2016:           FK Slavoj Žatec

Rok 2017:           FK Slavoj Žatec

Rok 2018:           FK Teplice

Rok 2019:           FK Slavoj Žatec

Rok 2020:           FK Slavoj Žatec