Podporované náborové akce splnily svůj účel!

 

I přes složité období v době po pandemii se řada fotbalových klubů spadajících pod Ústecký KFS zapojila do projektu „Můj první gól“ a v rámci Měsíce náborů uspořádaly ve svém sportovním areálu podporovaný nábor. Celkem se od konce května až do konce června 2021 do této akce zapojilo 13 klubů: FK Klášterec nad Ohří, Sokol Otvice, Jiskra Kovářská, SK Černovice, SK Krušnohoří, Sokol Srbice, Junior Teplice, FK Peruc, Sokol Lenešice, Junior Děčín, FK Malšovice, Sokol Brozany, Sokol Pokratice. Všechny tyto fotbalové kluby se touto akcí snažily získat do svých řad nové budoucí „fotbalové hvězdičky“ a také přilákat po pandemii zpět již téměř ztracené mladé fotbalisty. Většina těchto klubů hlásí, že akce minimálně naplnily původní cíl a v mnoha případech předčila očekávání, přičemž zájem o fotbal u malých dětí byl pro mnohé funkcionáře a trenéry pozitivním překvapením.

Jedním ze spolků, který se do těchto náborových akcí podporovaných FAČR aktivně zapojil, je fotbalový klub SK Krušnohoří, který je od svého nedávného založení v činnosti teprve první soutěžní ročník! Samozřejmě, že do dění tohoto nově vzniklého klubu v pohraničí na Mostecku výrazně promluvila různá omezení spojená s pandemickou situací. Trenéři klubu měli obavy, kolik se po rozvolnění vrátí do jejich útulného fotbalového areálu trénovat dětí. Před pandemií měl klub zaregistrovány asi dvě desítky dětí, se kterými chtěl na jaře 2020 začít hrát soutěže OFS Most. Bohužel pandemie vše překazila. Až na podzim 2020 sehrály jeho 2 týmy několik utkání v rámci okresního přeboru starších přípravek a také v kategorii nejmladších fotbalistů turnaje BAMBINI. Pak byly všechny soutěže mládeže opět přerušeny!

Proto SK Krušnohoří po rozvolnění vládních opatření omezujících sportování začal na jaře 2021 rychle organizovat náborové akce, aby svou členskou základnu doplnil o nové hráče, protože složitá doba několik dětí od sportu zřejmě úplně odradila. Proto byly v polovině května vyvěšeny ve třech přilehlých obcích náborové plakáty, které se také objevily na ZŠ a MŠ v Hoře Svaté Kateřiny, se kterou spolek aktivně spolupracuje. Propagace náborových akcí se objevila také na webových stránkách spolku i oběžnících obecních úřadů! Organizované nábory, které se konaly ve sportovním areálu fotbalového hřiště v Brandově každý pátek od 16:30 hodin do 18:00 hodin od poloviny května do konce června, přinesly výrazné osvěžení pro členskou základnu spolku. Po jednáních s ředitelkou Dětského domova na Hoře Svaté Kateřiny se do klubu podařilo získat z tohoto ústavu několik nových dětí, které tak doplnily družstva přípravek a od nového ročníku nově i tým mladších žáků. V rámci náborů se také přihlásilo několik nových zájemců, z čehož mají trenéři klubu radost!

Předseda spolku a jeden z trenérů Petr Mareš se nechal slyšet: „Předpokládáme, že podporované náborové akce přivedou do klubu SK Krušnohoří cca desítku nových mládežnických členů, na jejichž zaregistrovaní administrativně trenéři a funkcionáři klubu pracují. Velmi nás těší zájem o pohyb a fotbal u nejmenších dětí ve věku 4-7 let, které na podzim budou hrát za náš klub soutěž BAMBINI v rámci OFS Most. Doufáme, že se vše na podzim 2021 rozeběhne podle předpokladů a děti budou moci sportovat bez výraznějších omezení!“