LODM Olomouc 2022
Výběr Ústeckého KFS bojoval na ODM v Olomouci o bronz!

 

Poslední týden letošního června se od neděle 26. do čtvrtka 30. konala v Olomouci a okolí Olympiáda dětí a mládeže. Její součástí byl také fotbalový turnaj, který se hrál v kategorii chlapců U14. Na letošní Olympiádě scházely fotbalové výběry dívek WU14, které budou mít svůj přebor v závěru srpna v Třebíči.

V turnaji měl náš výběr v úvodní den na programu 2 zápasy, tak jako druhý i třetí den. Na úvod turnaje jsme se v pondělí dopoledne střetli s výběrem Pražského fotbalového svazu. V utkání jsme měli více ze hry, ale naše hráče svazovala zbytečná nervozita. Soupeře jsme pustili v 1. poločase do vedení, ale po změně stran po zlepšeném výkonu jsme zaslouženě vyrovnali Dominikem Adámkem na 1:1.

V odpoledním utkání jsem se střetli proti výběru Libereckého KFS a po výborném výkonu jsme zvítězili vysoko 5:1, když naše branky dali Jungwirth 2, Pospíšil, Hopi a Hájek. Soupeř vstřelil čestný úspěch až v závěru utkání z pokutového kopu.

Druhý den dopoledne jsme se utkali proti pořadatelskému výběru Olomouce. Ve fyzicky náročném utkání jsem se dostali zaslouženě do dvoubrankového vedení, když naše góly dali Hájek a Šimek. Domácí v závěru utkání přidali na důrazu i aktivitě a podařilo se jim snížit na rozdíl jediné branky, ovšem těsné vítězství jsme si již nenechali vzít!

Odpoledne jsme se střetli s dosud suverénním týmem Jihomoravského kraje. V utkání jsme se dostali do vedení brankou Součka, kterému přihrál Hájek. Ovšem soupeř o chvilku později srovnal stav a poté ještě přidal druhou branku. Naštěstí jsme do poločasu stihli Jungwirthem vyrovnat na 2:2. Druhý poločas oba výběry bojovali o vítězství, což se nakonec podařilo šťastným gólem přímo z rohu Jihomoravskému výběru, který po dvou dnech byl ve 4 utkáních stoprocentní.

Ve středu se hrály poslední zápasy ve skupině. Dopoledne jsme porazili výběr Plzeňského KFS 2:0 brankami Maška a Hájka z penalty.

Odpoledne jsme se hodně nadřeli na jednobrankové vítězství nad Pardubickým výběrem, když jedinou branku v utkání dal Pospíšil. Tímto vítězstvím jsme si zajistili 2. místo ve skupině a ve čtvrtek jsme pak hráli proti výběru Zlínského KFS o bronzovou medaili.

Pořadí ve skupině A:

  1. Jihomoravský KFS            15 bodů, 16:5
  2. Ústecký KFS                      13 bodů, 13:6
  3. Olomoucký KFS                10 bodů, 9:7
  4. Pražský FS                         8 bodů, 9:7
  5. Plzeňský KFS                     7 bodů, 7:10
  6. Liberecký KFS                   5 bodů, 3:13
  7. Pardubický KFS                1 bod, 1:10

 Pořadí ve skupině B:

  1. Středočeský KFS              13 bodů, 15:8 (minitabulka 4 body)
  2. Zlínský KFS                        13 bodů, 11:6 (minitabulka 3 body)
  3. Moravskoslezský KFS     13 bodů, 17:7 (minitabulka 1 bod)
  4. Královéhradecký KFS      12 bodů, 15:8
  5. KFS Vysočina                    4 body, 9:18
  6. Karlovarský KFS               3 body, 5:17
  7. Jihočeský KFS                   2 body, 11:19

V poslední den Olympiády v utkání o celkové 3. místo už našim hráčům, ač se snažili, došly síly a vítězství hráčů Zlínského kraje v poměru 3:0 bylo naprosto zasloužené! Přesto lze účast našeho výběru hodnotit velmi pozitivně a konečné 4. místo je historicky nejúspěšnější z 10 předchozích Olympiád! Na minulé Olympiádě v Liberci v roce 2019 skončil výběr chlapců Ústeckého KFS na 6. místě, tudíž jsme naše umístění vylepšili o 2 příčky!

Celkové pořadí ve fotbalovém turnaji na ODM v Olomouci:

  1. Jihomoravský kraj
  2. Středočeský KFS
  3. Zlínský kraj
  4. Ústecký KFS
  5. Moravskoslezský kraj
  6. Olomoucký kraj
  7. Pražský FS
  8. Královéhradecký kraj
  9. Plzeňský KFS
  10. Kraj Vysočina
  11. Liberecký kraj
  12. Karlovarský kraj
  13. Jihočeský kraj
  14. Pardubický KFS

Ústecký KFS na ODM reprezentovali: Filip Rabas (FK Teplice), David Suda-Lukáš Gedeon, Adam Máca (všichni Junior Chomutov), Martin Šimek, Filip Šimánek, Jáchym Šťovíček, Tadeáš Bulíř, Idris Hopi, Jakub Souček (všichni FK Teplice), Dominik Adámek, David Pospíšil, Tomáš Jungwirth, Štěpán Jedlička, Matěj Fiala, Vladimír Janda (všichni FK Ústí nad Labem), Jan Hájek (SK Slavia Praha), Michael Mašek (FŠ Litvínov).

Realizační tým byl ve složení: Patrik Gedeon, Aleš Fiala, Jan Štefko.

Je třeba poděkovat všem výše uvedeným za výbornou reprezentaci Ústeckého kraje. Poděkování je třeba vyslovit i trenérovi Milanu Seidlovi, který s tímto výběrem pracoval s Patrikem Gedeonem celý čtyřletý cyklus a závěrečného turnaje se nemohl zúčastnit z rodinných důvodů.

Velké díky patří i mateřským klubům výše uvedených hráčů a zejména jejich klubovým trenérům za jejich přípravu a také spolupráci při vytváření reprezentace Ústeckého KFS.

Na turnaji byli také přítomni reprezentační trenéři, kteří sledovali výkonnost hráčů a ty nejlepší pak budou pozváni do širšího výběru reprezentace ČR U15. Všichni doufáme, že se v tomto výběru objeví také řada hráčů z našeho kraje! Svými výkony na Olympiádě si o to mnozí z nich řekli!

 projekt byl podpořen Ústeckým krajem

https://www.kr-ustecky.cz/

LODM Olomouc 2022

LODM Olomouc 2022