MOS WU14 vyhrála děvčata z výběru okresu Litoměřice

 

Komise mládeže a Grassroots trenéři mládeže Ústeckého KFS uspořádali v úterý 25.10.2022 v areálu FK Baníku Most-Souš na hřišti s umělým trávníkem meziokresní turnaj výběrů talentovaných děvčat kategorie WU14 a mladší. Do turnaje postavily samostatný tým OFS Teplice a OFS Litoměřice. Další společný tým tvořily děvčata z okresu Ústí nL a Děčín a čtvrtý tým byl rovněž společný a tvořily jej děvčata z okresu Chomutov, Most a Louny. Ve 4 týmech se představilo celkem 56 děvčat ve věku 12-14 let z 22 klubů Ústeckého KFS a po jedné dívce měly v turnaji zastoupení Sparta Praha a Slavia Praha.

Hrálo se na polovinu hřiště s počtem hráček 7+1 a systémem každý s každým ve zkráceném čase 2 x 20 minut. V 6 utkáních padlo celkem 40 branek.

Pořadí:

  1. Výběr OFS Litoměřice                                  9 bodů, skóre 14:6 brankám
  2. Výběr OFS Most, Chomutov, Louny           6 bodů, skóre 9:9 brankám
  3. Výběr OFS Teplice                                        3 body, skóre 11:10 brankám
  4. Výběr OFS Ústí nL, Děčín                            0 bodů, skóre 6:15 brankám

Pořadatelé také ocenili nejlepší střelkyni turnaje, kterou byla Adéla Matouschková z OFS Teplice se 6 brankami. Za ní jen o malinko zaostaly s 5 góly Adéla Mynaříková z OFS Litoměřice a se 4 brankami Nikola Maříková z OFS Teplice a Adéla Bergmanová z OFS Most.  

Turnaj a výkony jednotlivých hráček pozorně sledovaly trenérky dívčích výběrů Ústeckého KFS Barbora Cankářová, Tereza Hoffmannová a Jitka Jankovská.

Turnajové zápasy s přehledem odřídila dvojice zkušených rozhodčích Dušan Lepeš a Slavomír Moudrý.

Na jaro 2023 je pak plánován další turnaj meziokresní soutěže výběrů OFS v Ústeckém kraji, kde by se měly představit hráčky kategorie WU13 a mladší.