Téměř dvě stovky dětí se ve Štětí radovaly z pohybu

 

Květen je měsícem ve znamení fotbalových náborů. Ty probíhají po celé České republice ve spolupráci s projektem Můj první gól. Organizace probíhá ve spolupráci Fotbalové asociaci České republiky, KFS, OFS, Českou televizí a kluby Synot ligy. Předposlední ze sedmi náborových akcí  budoucích fotbalistek a fotbalistů v Ústeckém kraji proběhla v pátek 20.5.2016 ve Štětí.

Akce se uskutečnila dopoledne za slunečného počasí na Městském stadionu, kde sídlí místní klub SK Štětí. Do areálu našly cestu bez mála dvě stovky dětí z pěti místních mateřských škol, třech škol základních a autobusy pak dovezly předškoláky a školáky z nedalekých měst Liběchova a Hoštky.

Na děti kromě velkého skákacího hradu čekalo na třech hřištích dvanáct stanovišť plných her, soutěží a zábavy, které absolvovaly za necelé dvě hodiny. Cílem bylo probudit v nich radost z pohybu a přilákat je k nejpopulárnějšímu světovému sportu. Bedlivým dohledem vše kontrolovali trenéři štětské mládeže společně s profesionálním trenérem mládeže Ústeckého krajského fotbalového svazu Janem Štefkem.

Na děti se přišel podívat také předseda pořadatelského klubu a radní města Štětí v jedné osobě Vladimír Frey, který měl z hojné účasti dětí a jejich nadšení do sportovního zápolení radost. Sportovní zápolení dětí přijel podpořit také sekretář OFS Litoměřice Jan Řebíček.

"I my máme radost, když vidíme, s jakým nadšením děti plnily úkoly. Nehledě na to, zda se budou věnovat přímo fotbalu, nebo jiným sportovním aktivitám," uvedl šéftrenér štětské mládeže Daniel Jerman. Ten ještě představil mládežnické oddíly štětského klubu. "Mladší přípravka má dva týmy, které hrají okresní satelitní turnaje. Dva celky starší přípravky nastupují v krajském přeboru, stejně tak i mladší i starší žáci. U mladších žáků máme ještě rezervní tým, který hraje okresní soutěž. Mladší a starší dorostenci také bojují v krajské nejvyšší soutěži," prozradil Daniel Jerman.

Kromě dobrého pocitu z pohybu si děti ve finále odnesly i zajímavé dárky od fotbalové asociace a spolupracující organizace štětského Domu dětí a mládeže. Nově zaregistrovaní hráči ročníku narození 2008 mohou navíc od společnosti Puma obdržet do konce června ještě další zajímavý dárkový balíček.