Podporovaných zářijových náborů v klubech ÚKFS se zúčastnilo téměř 1.200 dětí

 

     Ústecký krajský fotbalový svaz ve spolupráci s vybranými fotbalovými kluby v Ústeckém kraji v rámci projektu fotbalových náborů, které podporuje FAČR, uspořádal celkem sedm náborových akcí.

Nábory odstartovala krajská tisková konference za účastni hejtmana Oldřicha Bubeníčka, která se konala v pátek 2.9.2016 v presscentru Městského stadionu FK Ústí nad Labem. Podporované náborové akce se konaly od cca půlky září do 3. října, kdy se konala poslední přeložená akce v Kryrech. Ta se měla původně konat 19. září, ale nepříznivé počasí s deštěm a k tomu podmáčený terén, donutili pořadatele akci přeložit na první říjnové pondělí.

Na sedmi podporovaných náborových akcích v klubech Ústeckého KFS byla účast dětí takováto:

SK Strupčice (OFS Chomutov):                   114 dětí

Sokol Srbice (OFS Teplice):                          134 dětí

Jiskra Velké Březno (OFS Ústí n/L):            157 dětí

FK Libochovice (OFS Litoměřice):              246 dětí

Mostecký FK (OFS Most):                           229 dětí

Spartak Jiříkov (OFS Děčín):                        150 dětí

Sokol Havran Kryry (OFS Louny):               161 dětí

                                               Celkem:      1.191 dětí

Děti přišli na většinu akcí povzbudit fotbalové osobnosti současnosti i nedávných let. Do Srbic přivezla fotbalová ikona FK Teplice Pavel Verbíř prvoligového hráče Ljevakoviče, Vondráška a Kodeše, kteří si s dětmi na některých stanovištích společně zasportovali a také se s dětmi vyfotili a rozdali jim autogramy. Ve Strupčicích se náboru aktivně zúčastnil nedávný ligový fotbalista a reprezentant Patrik Gedeon, který je v současnosti trenérem ve fotbalové regionální akademii Ústeckého kraje v Teplicích. Ve Velkém Březně přijeli děti povzbudit 4 hráči druholigového FK Ústí nad Labem. Do Jiříkova přivezl šéftrenér mládeže FK Varnsdorf Pavel Hradiský 3 hráče druholigového kádru tamního klubu a to Beránka, Dordiče a Čurgaliho. V Mostě organizoval a řídil náborovou akci bývalý ligový fotbalista a reprezentant Petr Johana a v Kryrech přišel fandit nadšeně sportujícím dětem bývalý ligový fotbalista a reprezentant, úspěšný ligový trenér a v současnosti trenér reprezentace ČR do 18 let Luboš Kozel.

Fotbalová hřiště plná sportující drobotiny si nenechali ujít také fotbaloví funkcionáři na z okresních a krajského fotbalového svazu. Pozadu nezůstali ani zástupci obcí, ve kterých se nábory konaly, takže zdravému sportování dětí přihlíželi starostové a místostarostové obcí, kteří sportování dětí podporují většinou finanční podporou fotbalových klubů.

Projekt FAČR Měsíc náborů září 2016 a s ním spojené podporované náborové akce se v Ústeckém kraji vydařil a všichni organizátoři pevně věří, že jim to přinese zvýšený zájem o fotbal a také rozmnoží jejich členskou základnu o sporující děti!