1. kempu „Severočeského výběru“ dívek 2003-05 se zúčastnilo 28 hráček

 

„Severočeský výběr“ dívek ročníků narození 2003-05 bude 14. května 2017 účastníkem finálového turnaje 8 krajských výběrů z celé České republiky. Za tímto účelem se už uskutečnily dvě předvýběrové tréninkové jednotky 1.3.2017 v Liberci Doubí, kde se představila děvčata z klubů z Libereckého kraje a 2.3.2017 v Teplicích Na Stínadlech, kde se realizačnímu týmu představily dívky z klubů z Ústeckého kraje. Z těchto dvou tréninkových jednotek byly Grassroots trenérem mládeže Ústeckého KFS Janem Štefkem po konzultaci s realizačním týmem nominovány na 1. jednodenní výběrový kemp tři desítky hráček. Kempu v Roudnici nad Labem se nakonec zúčastnilo 28 hráček, z toho 3 brankářky. Akci přálo počasí a tak si dívky za slunečného počasí vyzkoušely kvalitu místního přírodního trávníku! Trénink pro dívky připravila Barbora Cankářová, jíž v tréninku na perfektně připraveném hřišti asistovali další členové realizačního týmu „Severočeského výběru“ Leona Němcová, Ingrid Boušková a Jan Židlický.

Dopolední trénink byl zaměřen na individuální technické dovednosti hráček a odpolední trénink byl zaměřen na poznání hráček při samotné hře, když byly dívky rozděleny do 4 týmů a hrály mezi sebou.

Počínání dívek a jejich herní dovednosti kromě členů realizačního týmu sledoval také zástupce FAČR a sice vedoucí úseku fotbalu žen Pavel Ducháček a trenér reprezentačního výběru patnáctiletých hráček ČR Milan Matejka. Oba dva pak k hráčkám krátce promluvili v polední přestávce, kdy byla na programu beseda s děvčaty na téma dívčího a ženského fotbalu. Děvčata se od nich dozvěděla, že v organizaci těchto kempů se bude pokračovat i v podzimní části 2017 a také v dalších obdobích. Trenér Milan Matejka také vyslovil přání, že by se rád s některými děvčaty setkal v nejbližší době při srazech reprezentačních výběrů ČR WU15. V rámci besedy měla děvčata také za úkol vyplnit krátký dotazník, týkající se jejich vztahu a zájmu o fotbal. Od grassroots trenéra mládeže ÚKFS se také děvčata dozvěděla informaci o zajímavém připravovaném mezinárodním přátelském utkání proti výběru dívek U14 z americké Virginie, který je naplánován na 11.4.2017 od 15:00 hodin do areálu Jiskry Modré v Kamenci.

Další akcí v plánu tohoto výběru bude druhý jednodenní kemp, na který bude nominováno cca 20 dívek a který se opět uskuteční ve sportovním areálu Pod Lipou v Roudnici nad Labem, kde děvčata a realizační tým našly výborné podmínky pro svou přípravu. Tento kemp je na programu 19. dubna 2017. Pak už nejlepších cca 16 děvčat bude čekat samotný turnaj krajských výběrů v Plzni, který se uskuteční před finálovým zápasem ME WU17 14. května 2017.

 

Článek o 1. výběrovém kempu

Článek o 1. výběrovém kempu