Létající trenéři Ústeckého KFS uskutečnili v dubnu 2017 tři ukázkové TJ

 

V měsíci dubnu 2017 se v klubech Ústeckého KFS uskutečnily tři ukázkové tréninkové jednotky létajících trenérů.

Nejprve se v klubu na periferii Děčína na travnatém hřišti TJ UNION Děčín ve čtvrtek 20. dubna představila dvojice trenérů Zdeněk Bechyně a Martin Dolinský, kterým při akci vypomáhal šéftrenér přípravek FK Ústí n/L Jiří Strnad. Necelé dvě desítky chlapců ve věku 6-8 let si vyzkoušeli pod vedením zkušených trenérů na pěkném trávníku místního klubu své pohybové schopnosti a technické dovednosti.  Ukázková tréninková jednotka byla rozdělena na pět stanovišť, na kterých se do tréninku zapojili i trenéři z pořadatelského klubu. Na jednotlivých stanovištích si děti vyzkoušely své fotbalové dovednosti ve spojení se zábavnou a soutěživou formou. Malí fotbalisté byli pozorní a s nadšením se zapojili do plnění tréninkových úkolů na jednotlivých stanovištích. Místním trenérům a rodičům se líbila pestrost a zábavná forma tréninku. Po tréninku proběhla beseda s trenéry a některými rodiči, ve které se objevilo plno podnětů pro obě zúčastněné strany. V závěru diskuse se pak všichni zúčastnění dohodli na zopakování akce v druhé polovině roku 2017.

V pátek 21.4.2017 se na hlavním hřišti FK Duchcov uskutečnily dvě ukázkové tréninkové jednotky létajících trenérů ÚKFS, kteří tentokrát vzhledem k počtu hráčů přijeli ve třech. TJ pro kategorii U6 až U8 v počtu více než dvou desítek začínajících fotbalistů vedl Tomáš Heidenreich a 15 člennou skupinu mladších žáků v ukázkové TJ koučoval David Köstl. Jim vydatně zejména v diskusi s přítomnými domácími trenéry pomáhal GTM ÚKFS Jan Štefko, který také pořizoval foto a video z ukázkové akce LT.

Třetí ukázkovou akcí létajících trenérů ÚKFS byla 27. dubna akce v Kadani, kde se uskutečnila ukázková TJ pro kategorii U6 až U8. Začínající malí fotbalisté si pod vedením Zdeňka Kopase a Jana Štefka užili 80 minutovou TJ, ve které nechybělo procvičení pohybových schopností formou soutěží, nácvik individuálních dovedností, různé formy her, které děti zaujaly. Cca 25 dětí si v rámci ukázkové TJ vyzkoušelo i poskoky a obratnostně koordinační cvičení spojené s trampolínkou a dopadem do vysoké žíněnky.

Všechny tři ukázkové TJ měly ohlas mezi přítomnými trenéry i rodiči, kteří akce hodnotili pozitivně, stejně jako děti, které se při ukázkových TJ hodně bavily a náramně si je užívaly!

Další tři ukázkové ukázkové TJ jsou zatím v plánu v měsíci květnu. Nejprve by se u začínajících fotbalistů v předpřípravce na hřišti FK Litoměřicko měli v úterý 2. května s ukázkovou TJ prezentovat Martin Dolinský s Jakubem Pintravou, ve čtvrtek 11. května se pak na hřišti Sokola Bečov s ukázkovým tréninkem pro kategorii přípravek představí Jan Štefko a Zdeněk Kopas. Třetí ukázkový trénink létajících trenérů ÚKFS je zatím naplánován na hřiště TJ Střekov na 23. května, kde svou ukázkovou tréninkovou jednotku předvedou Jakub Pintrava a Martin Dolinský.

Na 11.5.2016 je připravena ukázková TJ létajících brankářů ÚKFS pro brankáře v Krásném Dvoře, kterou povede Martin Svoboda.

Všechny kluby v Ústeckém KFS si při splnění určitých podmínek mohou výše uvedené ukázkové TJ objednat u grassroots trenéra mládež ÚKFS Jana Štefka, tel: 606683407, e-mail: steffi.j@seznam.cz