Dětem v Modlanech fandili i Štěpán Vachoušek s Admirem Ljevakovičem!

 

První náborová akce v rámci projektu Můj první gól a Měsíc náborů KVĚTEN 2017 se v Ústeckém kraji uskutečnila v úterý 9.5.2017 v obci Modlany, která leží nedaleko od Teplic. Místní fotbalový klub byl založen těsně po 2. světové válce v roce 1946. V současné době má 2 týmy dospělých a 3 mládežnická družstva, která nutně potřebují doplnit a cílem klubu je neustále členskou základnu rozšiřovat. Proto se také Baník Modlany přihlásil o to, aby mohl podporovanou náborovou akci zorganizovat. Vše měl ve své režii předseda klubu Martin Hrdlička, který je také duší tohoto fotbalového klubu.

Náborové akce v Modlanech se zúčastnily více než dvě stovky dětí z 8 školských zařízení z nedalekého okolí této obce, které sem svážely dva autobusy. Pod vedením šéftrenéra mládeže Rostislava Saláka si pořadatelé, mezi nimiž nechyběli ani bývalí hráči FK Teplice a současní hráči A-týmu Baníku Modlan Michal Doležal a brankář Martin Slavík, pro děti připravili celkem 20 (!) různorodých stanovišť, kde si děti mohly vyzkoušet své pohybové schopnosti a fotbalové dovednosti. Pestré více než dvouhodinové sportovní dopoledne, kterému přálo i počasí, si děti náramně užívaly, přičemž na jejich sportovní zápolení se přišli podívat a několika radami se také malým sportovcům snažili pomoci hráči prvoligového týmu FK Teplice Štěpán Vachoušek a Admir Ljevakovič.  

Sportovní dopoledne na chvilku navštívila také starostka obce Stanislava Kondrlová, které se hřiště plné dětí náramně zamlouvalo a vyslovila i přání, aby sportujících dětí v obci přibývalo, k čemuž určitě může napomoci i tato náborová akce! Za Ústecký krajský fotbalový svaz se akce kromě předsedy Martina Hrdličky zúčastnili také sekretář svazu Miloš Vitner a grassroots trenér mládeže Jan Štefko, kteří společně s organizátory akce na závěr akce unaveným, ale spokojeným dětem předávali medaile, drobné fotbalové předměty a také nějaké sladkostí. Děti si domů také odnesly letáček s pozvánkou na trénink fotbalové školičky TJ Baník Modlany!