Téměř stovka dětí sportovala za asistence Patrika Gedeona

 

Předposlední podporovaná náborová akce v Ústeckém KFS v rámci projektu Květen 2017-měsíc náborů se uskutečnila ve městečku ležícím na východě našeho kraje v České Kamenici. Na pěkné travnaté hřiště si našla cestu téměř stovka sportujících dětí a jejich pedagogů.

Klub, který v letošním roce oslaví 70 let od svého založení, se snaží pracovat s mládeží a tak ke dvěma družstvům dospělých I. A třídě Ústeckého kraje a okresním přeboru Děčínska, má ještě v okresních soutěžích dorostence, starší žáky, starší a mladší přípravku. Nejmenší družstvo začínajících fotbalistů se účastnící turnajových soutěží.

Domácí pořadatelé na čele s předsedou klubu Janem Běloubkem pro děti připravili 14 stanovišť, kde si děti mohly za asistence bývalého reprezentanta Patrika Gedeona vyzkoušet své pohybové schopnosti i dovednosti s míčem.

Děti přišla povzbudit i starostka města Hana Štejnarová, která byla ze sportovní dětí nadšená a celá akce se jí jako bývalé sportovkyni velice zamlouvala. Dle slov funkcionářů klubu i paní starostky je spolupráce se sportovními oddílu ve městě dobrá, o čemž svědí i podpora města při rekonstrukci kabin i rekonstrukci rezervního hřiště.

Na konci více než dvouhodinového sportovního dopoledne byly děti dekorovány z rukou paní starostky a také grassroots trenéra mládeže Ústeckého KFS Jan Štefka medailemi a od pořadatelů dostaly další drobné dárky a sladkosti.

Ze hřiště odcházely zdravě unavené děti spokojené a řada z nich slibovala, že se do sportovního areálu vrátí a přihlásí se na fotbal, k čemuž od pořadatelů dostaly pozvánku s potřebnými údaji.