Fotbalové osobnosti přišly v Oldřichově podpořit sportování dětí

 

Fotbalový klub TJ Oldřichov, ležící nedaleko Teplic, byl v úterý 30. května 2017 posledním jarním zastavením pro podporované náborové akce v Ústeckém KFS v rámci projektu „Můj první gól“. Domácí organizátoři na čele s místopředsedou Františkem Schrenkem a šéftrenérem mládeže Daliborem Matoušem připravili pro děti 18 stanovišť s rozličnou sportovní tématikou. Těch přišlo se svými učiteli na výborně upravený trávník místního fotbalového hřiště bezmála dvě stovky!

V jejich sportovním snažení a zápolení je přišly podpořit fotbalové osobnosti Ústeckého kraje, kterými byli Pavel Verbíř, bývalý vynikající fotbalista FK Teplice a také reprezentant ČR, jemu sekundovali z téhož klubu Štěpán Vachoušek, taktéž bývalý reprezentant ČR a mladíček Petr Kodeš, který reprezentační zkušenosti sbírá v mládežnických kategoriích U18 a U20 a také na prvoligovém trávníku FK Teplice. S dětmi si přišel zasportovat taktéž bývalý reprezentant Patrik Gedeon, který je v současné době i trenérem v regionální fotbalové akademii Ústeckého kraje. Ústecký krajský fotbalový svaz zastupovali předseda Martin Hrdlička a sekretář svazu a prvoligový rozhodčí Miloš Vitner.

Všichni přítomní měli ze sportujících dětí velkou radost a zejména domácí funkcionáři věří, že jim tato akce pomůže posílit kádry jejich mládežnických týmů, které v některých kategoriích spojují díky nedostatku hráčů s klubem z nedalekých Košťan, jejichž zástupci se na náboru také podíleli.