Ve finálovém turnaji jsme už nebodovali!

 

Poslední tři dny v květnu se uskutečnil na severní Moravě v krásném lázeňském městečku Velké Losiny finálový turnaj čtyř nejlepších krajských výběrů v kategorii U14. Na tento turnaje se probojoval náš výběr skvělým jarním finišem, když na skóre jsme obsadili v západní skupině mezikrajské soutěže druhé místo za suverénním výběrem Pražského svazu.

 

Naše výsledky na turnaji:

 

Ústecký KFS – Pražský KFS                                         1:2 (0:1)

Začátek utkání jsme měli velkou šanci, když rozehrávku Pražanů vystihl Marek Suchý, ale jeho střela skončila na spojnici břevna a tyče! Dvacet minut jsme kombinaci soupeře dobře napadali a čekali na rychlé brejky. Pouze v 10 minutě hry měl soupeř šanci, ale skvělý zákrok předvedl Četverik. Ovšem ve 22. minutě zaspal střed obrany a soupeř šel do vedení. Z rychlého protiútoku mohl srovnat po půlhodině hry Leden, ale v koncovce nebyl úspěšný. Druhý poločas jsme zvýšili aktivitu, ale nedokázali jsme se prosadit před brankou soupeře. Bohužel 5 minut před koncem utkání jsme si dali nešťastnou vlastní branku. Přesto naši hráči nesložili zbraně a těsně před koncem utkání snížili brankou Davida Lindy. Bohužel po této kontaktní brance rozhodčí o chvilku později utkání ukončil.

 

Ústecký KFS – Olomoucký KFS                                 2:3 (0:2)

V začátku utkání, které se hrálo za vytrvalého deště a na velmi těžkém terénu, se nám hra příliš nedařila a po chybách v obraně jsme dvakrát inkasovali a soupeř šel rychle do vedení. Pak se hra vyrovnala, ale z naší strany to před brankou soupeře nebezpečné nebylo! Ovšem v 2. poločase se naši hráči výrazně zvedli směrem dopředu a během 5 minut jsme dvěma brankami Pavla Ficzu srovnali stav. Bohužel poté jsme opět udělali v naší defenzívě chybu a soupeř toho využil a vstřelil vítěznou branku.

 

Ústecký KFS – Moravskoslezský KFS                      0:5 (0:2)

Ani v tomto utkání se nám nevydařil začátek a po 5 minutách hry jsme prohrávali o 2 branky! Pak naši hráči hru vyrovnali, ale před brankou soupeře jsme toho moc nevymysleli. Ve druhém poločasu nás pak v závěru utkání soupeř přehrál a vstřelil nám další 3 branky!

 

Na turnaji Ústecký KFS reprezentovali: Lukáš Četverik (FK Teplice), Martin Houdek-Ondřej Kalous, Jan Leden, Tadeáš Bzura (všichni FK Ústí nL), Vojtěch Pokorný, David Köstl, Tobiáš Cohla, Martin Bejček, Patrik Bucek, Marek Suchý (všichni FK Teplice), Jakub Škarda, Adam Neckář, Lukáš Videman, Marek Urbánek (všichni Mostecký FK), David Linda (FK Litvínov) a Pavel Ficzu (FK Varnsdorf).

Realizační tým: David Köstl, Zdeněk Bechyně, Pavel Leden, Jan Štefko.

 

Nejlepším brankářem turnaje byl vyhlášen Lukáš Četverik z Ústeckého KFS a mezi 6 nejlepších střelců, kteří shodně vstřelili 2 branky, patřil Pavel Ficzu rovněž z Ústeckého KFS.

 

Další výsledky na turnaji:

Olomoucký KFS – Moravskoslezský KFS                  1:3 (1:1)

Pražský KFS – Moravskoslezský KFS                       4:1 (1:1)

Pražský KFS – Olomoucký KFS                                  2:0 (0:1)

 

Celkové pořadí:

1. Pražský FS                                    9 bodů, 8:2

2. Moravskoslezský KFS                   6 bodů, 9:5

3. Olomoucký KFS                            3 body, 4:7

4. Ústecký KFS                                 0 bodů, 3:10