Krajské finále mladších přípravek U8 ovládli malí fotbalisté z Litoměřicka!

 

V sobotu 3.6.2017 se v tréninkovém centru FK Ústí nad Labem uskutečnil finálový turnaj mladších přípravek v kategorii U8, tj. hráčů narozených v roce 2009 a mladších. Pořadatelem svátku fotbalu byla komise mládeže Ústeckého KFS a grassroots trenér mládeže ÚKFS.

Finálového turnaje se zúčastnilo 8 družstev, když se na poslední chvíli kvůli marodce omluvil tým z Litvínova. Pořadatelé tedy udělali změnu v rozlosování a hrálo se tak ve dvou skupinách po 4 účastnících každý s každým! O pořadí ve skupině se rozhodovalo netradičním způsobem a to tak, že nejvýše byl hodnocen tým, který vstřelil nejvíce branek! Poté se dle pořadí ve skupině hrála utkání o konečné pořadí.

To při vyhlašování bylo následující:

1. FK Litoměřicko

2. SK Ervěnice-Jirkov

3. Mostecký FK

4. Junior Teplice

5. sdružený klub FK Louny+FK Bílina

6. Junior Chomutov

7. FK Ústí nL

8. FAPV Děčín

Všechna zúčastněná družstva obdržela z rukou grassroots trenéra mládeže Ústeckého KFS Jana Štefka pohár a všichni hráči pak byli dekorování zlatou medailí!

 

Po neúplném turnaji se radovali z vítězství hráči FAPV Děčín!

 

V neděli 4.6.2017 se v tréninkovém centru FK Ústí nad Labem na Klíši uskutečnil finálový turnaj mladších přípravek tentokrát pro kategorii U9, tedy hráčů narozených v roce 2008 a mladších. Pořadatelem turnaje byla komise mládeže Ústeckého KFS a grassroots trenér mládeže ÚKFS.

Finálového turnaje se zúčastnilo 6 družstev, která o celkové prvenství hrála systémem každý s každým a o konečném pořadí se rozhodovalo opět netradičním způsobem a to tak, že nejvýše byl hodnocen tým, který vstřelil nejvíce branek!

Bohužel po 3 odehraných kolech se spustil na hřiště vydatný déšť, který neustával, a tak se pořadatelé společně s trenéry rozhodli turnaj v zájmu zdraví malých fotbalistů předčasně ukončit a vyhlásit výsledky turnaje po 3 kolech.

Pořadí v turnaji:

1. FAPV Děčín

2. FK Litoměřicko

3. FK Ústí nL

4. sdružený klub FK Bílina+FK Louny

5. Mostecký FK

6. FK Litvínov

Tak jako v sobotu všechna zúčastněná družstva obdržela z rukou grassroots trenéra mládeže Ústeckého KFS Jana Štefka pohár a všichni hráči pak byli dekorování zlatou medailí!

 

Turnaje v obou kategoriích měly velice dobrou úroveň, trenéři rozhodovali utkání ve vzájemné shodě, přičemž rodiče slušně fandili a vytvořili tak turnaji důstojnou kulisu! Na oplátku za to jim začínající fotbalisté ukázali, kolik se toho z fotbalové abecedy již naučili a opravdu toho nebylo málo!