V neděli 11.6.2017 se v krásném fotbalovém areálu Pod Lipou v Roudnici nad Labem uskutečnily oba finálové turnaje starších přípravek Ústeckého KFS. Za slunečného počasí a úmorného vedra malí fotbalisté předváděli početnému diváctvu pěkné výkony. Pořadatelem svátku fotbalu byla komise mládeže Ústeckého KFS a grassroots trenér mládeže ÚKFS.

 

Krajské finále nejstarších přípravek U11 mělo dramatický průběh!

 

Finálového turnaje v kategorii nejstarších přípravek se zúčastnilo 6 družstev, která o celkové prvenství hrála mezi sebou systémem každý s každým. O pořadí ve skupině se rozhodovalo netradičním způsobem a to tak, že se pořadí určovalo podle nejvyššího počtu vstřelených branek.

Při vyhlašování bylo pořadí následující:

1. Mostecký FK

2. Junior Teplice

3. FK Ústí nad Labem

4. sdružený klub SK Roudnice nL+SK Štětí

5. FK Litoměřicko

6. FK Litvínov

 

Všechna zúčastněná družstva obdržela z rukou grassroots trenéra mládeže Ústeckého KFS Jana Štefka a člena KM ÚKFS Tomáše Vecka poháry a všichni hráči pak byli dekorování zlatou medailí!

 

V turnaji U10 padalo hodně branek!

 

V ten samý den odpoledne uskutečnil finálový turnaj starších přípravek tentokrát pro kategorii U10, tedy hráčů narozených v roce 2007 a mladších. Pořadatelem turnaje byla komise mládeže Ústeckého KFS a grassroots trenér mládeže ÚKFS.

Finálového turnaje se zúčastnilo 8 družstev, která byla rozlosována do dvou skupin po 4 týmech. O pořadí ve skupině se hrálo systémem každý s každým a o konečném pořadí se rozhodovalo opět netradičním způsobem a to tak, že nejvýše byl hodnocen tým, který vstřelil nejvíce branek! Těch bylo v turnaji dosaženo poměrně hodně a jenom v základních skupinách jich padlo úctyhodných 274! Navíc v A-skupině jich ve třech zápasech nastříleli stejně hráči Teplic i Ústí nL a tak o prvenství ve skupině rozhodovalo druhé kritérium, kterým byl počet získaných bodů!

 

Pořadí v A-skupině:

1. Junior Teplice, 56 branek, 9 bodů

2. FK Ústí nL, 56 branek, 6 bodů

3. SK Roudnice+SK Štětí, 3 body, 27 branek

4. Mostecký FK modří, 0 bodů, 9 branek

 

Pořadí v B-skupině:

1. Mostecký FK zelení, 9 bodů, 66 branek

2. FK Litvínov, 29, 3 body

3. FAPV Děčín, 6 bodů, 24 branek

4. FK Litoměřicko, 0 bodů, 7 branek

 

Utkání o konečné pořadí:

O 7. Místo: Mostecký FK modří-FK Litoměřicko                3:9

O 5. Místo: SK Roudnice nL+SK Štětí-FAPV Děčín             11:9

O 3. Místo: FK Ústí nL-FK Litvínov                                            11:3

O 1. Místo: Junior Teplice-Mostecký FK zelení                  6:4

 

Konečné pořadí:

1. místo: SK Junior Teplice

2. místo: Mostecký FK zelení

3. místo: FK Ústí nad Labem

4. místo: FK Litvínov

5. místo: SK Roudnice nL+SK Štět.

6. místo: FAPV Děčín

7. místo: FK Litoměřicko

8. místo: Mostecký FK modří

 

Všechna zúčastněná družstva obdržela z rukou grassroots trenéra mládeže Ústeckého KFS Jana Štefka a člena komise mládeže ÚKFS Tomáše Vecka pohár a každý hráč pak byl dekorován zlatou medailí!

 

Turnaje v obou kategoriích měly velice dobrou úroveň, trenéři rozhodovali utkání ve vzájemné shodě a rodiče slušně fandili, čímž vytvořili turnaji důstojnou kulisu! Na oplátku za to jim začínající fotbalisté ukázali, kolik se toho již z fotbalové abecedy naučili a opravdu bylo na co koukat!