Cílem byla první osmička!

 

V Brně se od 24. do 29.6.2017 konala VIII. Olympiáda dětí a mládeže. Ve výpravě Ústeckého kraje nechybělo také osmnáct čtrnáctiletých fotbalistů, kteří reprezentovali Ústecký kraj. Před turnajem byl společný cíl trenérů a hráčů účast v horní polovině pavouka, tedy bojovat o prvních osm míst, což znamenalo v základní skupině C obsadit nejhůře 2. místo!

Hned v úvodním utkání nás čekal jeden z favoritů a to výběr Moravskoslezského kraje. Prognózy se potvrdily a z utkání jsme odešli s porážkou jen 0:2! Bohužel v závěru utkání se zranil Adam Smitka, který pak z turnaje předčasně odcestoval! V druhém utkání proti Pardubickému výběru jsme už nutně potřebovali bodovat! Sice jsme měli mírnou územní převahu, ale v předfinální a finální fázi se nám nedařilo a tak přišly 2 chyby v obranné fázi a soupeře se dostal pohodlně do dvoubrankového vedení. Druhý poločas si hráči Pardubického výběru své vedení už pohlídali. V posledním utkání ve skupině jsme proti Plzeňskému výběru chtěli zvítězit, abychom měli možnost bojovat o 9. místo a alespoň mírně vylepšit umístění na poslední Olympiádě v Plzni, kde jsme skončili na 12. místě! Kluci v tomto utkání bojovali a nakonec se jim podařilo dvě šance proměnit, čímž jsme si zajistili 3. příčku v tabulce C skupiny.

V utkání o 9. místo jsme narazili na výběr Jihočeského KFS. Utkání bylo celkem bohaté na šance, ale v koncovce se oběma týmům příliš nedařilo. Naštěstí se našemu týmu podařilo na začátku druhého poločasu proměnit jednu brejkovou situaci a rozhodli jsme tak o svém těsném vítězství, čímž jsme v olympijském turnaji obsadili celkovou 9. příčku! 

 

Výsledky našeho výběru a střelci branek:

 

ÚKFS – Moravskoslezský výběr                                  0:2 (0:2)

 

ÚKFS – Pardubický výběr                                            0:2 (0:2)

 

ÚKFS – Plzeňský kraj                                                   2:0 (0:0)

Branky dali Marek Beránek a Jan Leden.

 

Utkání o 9. místo:

ÚKFS – Jihočeský kraj                                                 1:0 (0:0)

Branku dal Patrik Joni.

 

Výběr ÚKFS reprezentovali:

Martin Houdek (FK Ústí nL), Lukáš Četverik-Patrik Bucek, David Köstl, Marek Suchý, Tobiáš Cohla, Vojtěch Pokorný (všichni FK Teplice), Tadeáš Bzura, Jan Leden, Patrik Joni (všichni FK Ústí n/L), Adam Smitka, Jakub Vlček, Ladislav Jamrich (všichni Mostecký FK), Marek Beránek, Aleš Rubín (oba AC Sparta Praha), David Linda (FK Litvínov), Pavel Ficzu (FK Varnsdorf), Jan Vait (Junior Děčín).

Realizační tým: David Köstl, Jiří Lovíšek, Zdeněk Kopas, Jan Štefko.    

 

Celkové pořadí na Olympijském fotbalovém turnaji:

01. Královéhradecký KFS

02. Olomoucký KFS 

03. Jihomoravský KFS

04. Moravskoslezský KFS

05. Zlínský KFS

06. Pražský PFS

07. Pardubický KFS

08. Liberecký KFS

09. Ústecký KFS

10. Jihočeský KFS

11. Středočeský KFS

12. KFS Vysočina

13. Karlovarský KFS

14. Plzeňský KFS