V sobotu 5.srpna 2017 se v aule Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem sešli na pravidelném letním semináři rozhodčí a delegáti Ústeckého krajského fotbalového svazu. Po skončení semináře se pak komise rozhodčích ještě sešla se zástupci klubů  v rámci aktivu KR pro kluby.

Po krátkém seznámení s programem zhodnotil předseda KR ÚKFS Michal Kapoun jarní část soutěžního ročníku a představil plán komise na podzimní část. 

Následující blok semináře byl věnován souhrnu změn a novinek v předpisech platných od 1.7. 2017. Po výkladu pravidlových změn následoval rozbor herních situací  z materiálů UEFA zaměřené na posuzování přestupků, hru rukou, simulování, výhodu ve hře, kontrolu hry, protestování, spolupráci rozhodčích a ofsajd.

Odpolední část byla zaměřena na konkrétní problémy a herní situace, s kterými se rozhodčí a delegáti potkali v jarní části krajských soutěží. Nechyběl při tom často velmi zajímavý pohled přímých aktérů v daných utkáních.

Na závěr poděkoval předseda komise rozhodčích všem přítomným za hladký průběh semináře a popřál mnoho úspěchů v podzimní části nového soutěžního ročníku.

Po skončení semináře se pak komise rozhodčích sešla se zástupci klubů  v rámci aktivu KR pro kluby. Jednalo se o první setkání této komise s kluby v novém volebním období. KR však očekává při příštím setkání větší zájem ze strany klubů. 
 

Materiály ze semináře: https://ulozto.cz/!MWhPD2tsN4NG/materialy-z-letniho-seminare-2017-zip

Materiály z aktivu: https://ulozto.cz/!mGM7djrA5KeS/materialy-z-aktivu-kr-ukfs-2017-zip

 

Michal Kapoun, předseda KR ÚKFS