V Chomutově má spolupráce fotbalového klubu a mateřských školek již tradici!

 

Měsíc náborů září 2017, již tradiční fotbalová akce podporovaná Fotbalovou asociací České Republiky, po třech letech akce opět zavítala na fotbalový stadión na Zadních Vinohradech v Chomutově. Ve čtvrtek 21. září 2017 v dopoledních hodinách byla určena pro dvanáct mateřských školek z Chomutova. Celkem se dopolední akce zúčastnilo 181 dětí a 25 pedagogů MŠ. Pro děti bylo připraveno celkem čtrnáct stanovišť, kde si mohly vyzkoušet různé pohybové hry například Hra na mrazíka, Bažina plná krokodýlů, škatulata batulata hejbejte se, Bitva o Pirátský poklad, Hra na zvířata.

Vyzkoušely si a také zahrály různé soutěže jako skákání v pytlích, chůze po kyblíčkách, chůze na lyžích, závody motorek, soutěž v přetahování lanem, skákání přes švihadlo, chůze po balančních deskách, absolvovali dvě překážkové dráhy, hrály fotbal 1:1, hod míčkem na cíl, hod na basketbalový koš. Všechny stanoviště měly hlavní a pomocnou disciplínu, aby děti nemuseli čekat, až na ně přijde řada, prostě aby pořád byly v pohybu.

Odměnou za jejich snažení byly drobné upomínkové předměty - sladkosti, medaile, balónky, náramky, které pro ně připravil JUNIOR CHOMUTOV a

FAČR. Akci připravil Marek Nezbeda – sekretář mládeže s trenéry a dorostenci FC Chomutov, celkem 16 patronů – koordinátorů stanovišť. Akci také spoluorganizovali GTM FAČR Jan Štefko a Jan Skýpala – šéftrenér mládeže Junioru Chomutov. Plakáty o akci Měsíc náborů byly umístěny v MŠ a 12 x ZŠ v Chomutově, 3 x obchodní centrum Globus, informace a článek o akci napsán v Deníku Chomutovska.

Náborová akce pokračovala v odpoledních hodinách pro příchozí veřejnost.

Tímto akce pro mateřské školky v letošním roce nekončí. Už 10. října 2017 pořádá Junior Chomutov pro mateřské školy fotbalový turnaj ve hře 3:3. Hraje se o krásný pohár, diplomy a sladkosti.