Průběh dobře připravené náborové akce výrazně ovlivnila nepřízeň počasí!

 

Dne 8. srpna 1927 byl oficiálně založen Sportovní klub Černčice (dále jen „SK Černčice“). V současné době má sportovní klub Černčice dva týmy dospělých, kdy „A“ mužstvo hraje krajskou soutěž 1. B třídu skupiny C a mužstvo “B“ působí ve III. třídě okresu Louny. V rámci SK Černčice působí 3 mládežnické celky. Mužstvo mladších žáků hraje sdružený okresní přebor (Chomutov/Louny). Starší přípravka hraje okresní přebor a ve spolupráci s týmy FK Seko Louny, FK Bílina i krajský satelit starších přípravek. Mladší přípravka hraje okresní přebor v rámci okresu Louny. Mužstvo staré gardy nevystupuje v žádné oficiální soutěži, ale organizují si pravidelná přátelská utkání.

Ke dni 25. 9. 2017 eviduje oddíl 99 aktivních členů, z toho je 44 dospělých a 55 dětí (mládež).

V posledních letech se klub soustředí na koncepční práci s mládeží. Postupně, v průběhu deseti let, byl vybudován tým kvalifikovaných trenérů i kvalitních organizačních pracovníků do dnešní podoby. Tito dobrovolníci zajišťují fungování všech mládežnických mužstev. Organizují i doplňkové sportovní aktivity a akce (soustředění, turnaje) i pravidelná setkání s rodiči. Podpora mládežnického fotbalu se stala jasnou prioritou klubu.

Z důvodu doplnění mládežnických celků jsme se rozhodli uskutečnit ve spolupráci s fotbalovou asociací České republiky (dále jen „FAČR“) nábor mládeže. Dne 25. 9. 2017 proběhl na fotbalovém hřišti SK Černčice nábor mládeže pod názvem akce „Měsíc náborů“, kdy této akce se zúčastnilo 123 dětí z okolních mateřských a základních škol. Výše uvedené akce se tedy zúčastnily tyto mateřské a základní školy:

 

1) MŠ Cítoliby …………………………….......... 19 dětí

2) MŠ Louny, ul. Čsl. Armády…….......... 18 dětí

3) MŠ Louny, ul. Fügnerova ………........ 13 dětí

4) MŠ Louny, ul. Šafaříková ………......... 13 dětí

5) ZŠ Cítoliby ………………………………....... 13 dětí

6) ZŠ Černčice ……………………………....... 47 dětí

 

Pro děti z mateřských a základních škol bylo pořadateli připraveno na fotbalovém hřišti 12 stanovišť, které byly zaměřeny na různorodou dovednost či činnost. Po zahájení akce grassroots trenérem mládeže ÚKFS Janem Štefkem se děti za doprovodu učitelek a pořadatelů rozmístily na připravená stanoviště. Z důvodu nepříznivého počasí se asi po čtvrthodince musely děti schovat do kabin nebo pod střechu v areálu hřiště, jelikož začalo silně pršet. Pod střechou děti vyčkaly, jestli se počasí umoudří. Po několika minutách přestalo pršet a děti s radostí vyběhly na travnatou plochu hřiště, kde se opět rozdělily na příslušné stanoviště. Radost, ale netrvala dlouho a déšť opět zesílil. Pak byl učiněn ještě jeden pokus, ale z důvodu nepřízně počasí byla předmětná akce ukončena a dětem byly pořadateli předány odměny (medaile, sladkosti a další reklamní předměty od FAČR a SK Černčice). Po předání medailí nesměla chybět společná fotografie všech zúčastněných dětí, učitelek a pořadatelů. Děti pak dostaly od pořadatelů letáky s informacemi, kdy mohou se svými rodiči přijít na fotbalové hřiště do Černčic a aktivně se zapojit do fotbalového tréninku!

Následně byly děti i učitelky odvezeny autobusem do svých mateřských a základních škol.

Náboru mládeže se měla zúčastnit ještě Mateřská škola Černčice, ale z důvodu nepřízně počasí se omluvila, že nedorazí.

Tímto by chtěl klub hlavně poděkovat Fotbalové asociaci České republiky, která nám umožnila uspořádat nábor mládeže. Poděkování patří zároveň i učitelkám mateřských a základních škol.