Dětem na sportování v Povrlech svítilo sluníčko!

 

Na kvalitním tréninkovém hřišti v Povrlech se uskutečnila ve středu 27.9.2017 poslední podporovaná náborová akce v Ústeckém KFS v rámci projektu Září 2017-Měsíc náborů a Můj první gól.

Krátce po zahájení akce se z mlhy vyklubalo sluníčko a na sportování 120 nadšených dětí se krásně usmívalo.  Organizátoři z místního klubu, kterým vydatně pomáhali mladší dorostenci z FK Ústí nad Labem, si pro děti připravili 11 stanovišť s různými sportovními aktivitami. Hlavním organizátorem byl totiž Martin Dolinský, šéftrenér mládeže FK Ústí nad Labem a předseda místního fotbalového klubu v jedné osobě. Do náboru se také aktivně zapojil předseda komise mládež OFS Ústí n/L a trenér regionální fotbalové akademie Ústeckého kraje Miroslav Vlasák.  

Fotbalový klub TJ Povrly byl založen ve 40. letech minulého století. V minulosti hrál klub nejvyšší krajskou soutěž, ale nyní se pohybují všechny jeho týmy pouze v okresních soutěžích. Klub má v činnosti A tým dospělých, družstvo mladších žáků, starší přípravky a mladší přípravky, celkem asi 50 aktivních hráčů v mládežnických družstvech. Od náborové akce si slibují funkcionáři klubu doplnění hráčského kádru zejména v kategoriích družstev minipřípravky a mladší přípravky. Bohužel má klub problémy s trenérským kádrem, kdy při trénincích mládeže občas vypomáhají hráči A týmu dospělých, ale trenérský tým mládežnických družstev by potřeboval vydatně posílit! Zázemí klubu v podobě kabin nyní prochází určitou rekonstrukcí, přičemž obě travnaté plochy jsou ve velmi dobrém stavu!

Dvě hodiny pohybových aktivit se mladým sportovcům dle jejich slov velice líbili a hlavně si je náramně užili. Na závěr akce dostaly všechny zúčastněné děti od domácích pořadatelů a grassroots trenéra mládeže Ústeckého KFS Jana Štefka za projevenou snahu při zdolávání jednotlivých disciplín medaili, nafukovací balónek a náramek s fotbalovou tématikou a také několik sladkostí.  

V podzimní části projektů "Měsíc náborů září 2017 a Můj první gól" se šesti podporovaných náborů v klubech Ústeckého KFS zúčastnilo 886 malých dětí, které vesměs z fotbalových hřišť odcházely velmi spokojené a připravené pohybové aktivity si náramně užívaly! Všichni organizátoři pevně věří, že sportování se stane pravidelnou součástí denního rytmu malých školáčků či předškoláčků!