Hodnocení akce ukázkové TJ LT Ústeckého KFS v tělocvičně v Lenešicích 29.11.2017

 

Na pozvání klubu FK Louny a jejich trenérů mladších přípravek se uskutečnila v tělocvičně základní školy v Lenešicích ukázková tréninková jednotka v rámci projektu létajících trenérů Ústeckého KFS.

Akce proběhla v úterý 29.11.2017 od 16:30 hodin a ukázkové TJ se zúčastnilo 14 hráčů mladší přípravky FK Louny, mezi kterými byla také jedna dívka. Děti si během ukázkové tréninkové jednotky, kterou vedl grassroots trenér mládeže Ústeckého KFS Jan Štefko, vyzkoušely různé pohybové hry, prokazovaly v rámci úpolových cvičení i překážkové dráhy své silové, obratnostní i rozhodovací schopnosti. Řada cvičení byla zaměřena na ovládání míče i pod časoprostorovým tlakem! Hráči si vyzkoušely ovládání i hlavičkování s molitanovým míčkem! Celý trénink byl převážně zaměřen na soutěživou a herní formu, která děti velmi bavila a tak si trénink užívaly!

Tréninkové jednotce přihlíželi další trenéři mládeže z klubu FK Louny a také řada rodičů trénujících dětí. Přítomni byli také trenéři přípravek místního klubu Sokola Lenešice. Ti všichni se pak zapojili po 90 minutovém tréninku do cca 30 minutové diskuse o problematice tréninku mládeže.