Na Meziboří byl patronem náborové akce nejslavnější odchovanec klubu Petr Johana

V úterý 22.května 2018 se třetí náborová akce v rámci projektu FAČRu KVĚTEN-MĚSÍC NÁBORŮ A MŮJ PRVNÍ GÓL v Ústeckém kraji konala v malém městečku v Krušných horách na Meziboří. Místní sympatický fotbalový klub se stará o fotbalový potěr jako jeden z mála menších klubů v mosteckém okrese. Proto se zde za účelem doplnění stávajících mládežnických týmů tento podporovaný nábor uskutečnil.

V současné době má domácí klub v soutěžích tým dospělých, který usiluje o postup do I.B třídy Ústeckého kraje. Dalším týmem je družstvo starších žáků, které hraje sdružený okresní přebor Chomutovska a Mostecka. Starší přípravka hraje také přebor Chomutovska a mladší přípravka okresní přebor Mostecka. V mládežnických týmech mají v činnosti celkem 80 hráčů! Přesto domácí funkcionáři nechtějí usnout na vavřínech a neustále se snaží mládežnickou základnu doplňovat.

Fotbalový klub na Meziboří oslavil v loňském roce 60 let od svého založení. V průběhu let jeho družstvy prošlo několik fotbalistů, kteří to dotáhli až do první ligy i reprezentace. Nejdříve to byl Milan Čermák, který přes Most přešel do Sparty Praha a odehrál i několik zápasů v reprezentaci. Svou hvězdnou kariéru v tomto klubu započal také Petr Johana, který přes Litvínov, Karlovy Vary, Most přešel do Liberce a pak do Sparty Praha. S oběma těmito týmy získal titul mistra republiky! Vyzkoušel si i zahraniční angažmá v Turecku a Rakousku a pak ještě hrál ligu v Mladé Boleslavi. Odehrál také 13 utkání v reprezentačním dresu se lvíčkem na prsou! Příjemné setkání zažil Petr Johana během náborové akce, když se zde zcela náhodně potkal se svojí učitelkou z mateřské školky, která se se svými dětmi náboru také aktivně účastnila! Dalšími odchovanci agilního klubu, kteří to dotáhli až do profesionálního fotbalu byli Jiří Jedinák a Pavel Čermák! Docela slušná produkce na tak malý klub!

Na sportující děti, pro něž si domácí pořadatelé na čele s trenérským nestorem Františkem Zemanem připravili celkem 10 stanovišť, přišel podívat i starosta města Petr Červenka, který kdysi býval také úspěšným fotbalistou v dresu Mostu i Litvínova!  Ten byl ze sportujících dětí hodně nadšený a potvrdil, že město se snaží podporovat sportovní kluby tak, aby zde zejména sportující mládež měla solidní zázemí!

Na konci akce nadšené děti odměnili domácí pořadatelé na čele s grassroots trenérem mládeže Ústeckého KFS Janem Štefkem a Petrem Johanou balíčky se sladkostmi, fotbalovými náramky a největší radost měli děti z obdržené medaile!