Létající trenéři ÚKFS se v květnu představili v Malečově a Třebenicích

Během měsíce května 2018 přijali dva létající trenéři Ústeckého KFS pozvání na prezentaci dvou ukázkových tréninkových jednotek od dvou klubů v Ústeckém regionu.

Ve čtvrtek 3. května přijeli na pozvání trenéra Michala Hlaváčka z nedávno nově vzniklého mládežnického týmu FK Malečov v okrese Ústí nad Labem dva létající trenéři Jan Štefko a Zdeněk Kopas. Fotbalový nadšenec a trenér Michal Hlaváček s trenérskou C-licencí začal na podzim 2016 organizovat tréninkovou činnost několika mladým začínajícím fotbalistům. O necelý rok později už přihlásili tým starších přípravky do oficiální soutěže a nyní dochází na jejich klubové tréninky cca 20 chlapců, z nichž je i několik dívek! Ukázkového tréninku se zúčastnilo 12 domácích dětí a 2 děti z nedaleké Brné, jejíž 2 trenéři se na ukázkovou TJ přijeli také podívat. Děti se tréninkem bavili a sledující trenéři diskutovali a rozebírali předváděné ukázky. Přítomným trenérům i trénujícím dětem se ukázková TJ hodně líbila!

Další ukázkovou TJ předvedli trenéři Jan Štefko a Zdeněk Kopas ve čtvrtek 23.května na útulném fotbalovém stadionu v Třebenicích v okrese Litoměřice. Tohoto ukázkového tréninku se zúčastnilo 15 hráčů kategorie mladších žáků. Domácí klub pro nedostatek hráčů odhlásil před rokem ze soutěže tým dospělých a má zájem si do budoucna postupně vychovat pro tým mužů své vlastní odchovance! Trénink měl dobrou atmosféru, přijelo se na něj podívat z vedlejších klubů z Čížkovic a Sulejovic několik mládežnických trenérů, kterým se ukázková TJ líbila a po skončení tréninku o ní živě mezi sebou i s létajícími trenéry diskutovali.