Na Stínadlech se uskutečnil náborový dětský den za účasti více než tří stovek dětí!


Teplická Stínadla patřila v pátek na svátek dětí celé dopoledne skutečně dětem. FK Teplice - spolek ve spolupráci s Fotbalovou asociací České republiky totiž uspořádaly pro ty nejmenší, v rámci projektů Měsíc náborů 2018 a Můj první gól, náborový dětský den pro dívky a chlapce ve věku 4 - 8 let. 

Připravený program, kterého se v průběhu celého dopoledne zúčastnilo více než 300 dětí, byl opravdu bohatý. Vše začalo na dětských atrakcích Divadla v pytli Petra Stolaře, který děti zabavil různými dovednostními hrami, Divadlu v pytli pak asistovali také hasiči AGC, kteří nechali děti vyzkoušet si stříkání hadicí. 

Po mimofotbalových aktivitách přišly na řadu ty fotbalové. Děti nejprve se svým doprovodem nejprve absolvovaly dvacetiminutovou prohlídku zákulisím stadionu Na Stínadlech, kde si prohlédli kabinu A-týmu s regenerační linkou, posilovnu, síň slávy s poháry a také presscentrum. Prohlídka pak končila na ploše hlavního stadionu, kde si je převzali trenéři dívek a nově vznikající sekce fotbalových přípravek FK Teplice. Všichni od náborových akcí, které se během měsíce května uskutečnily, očekávají rozšíření družstev přípravek v kategorii dívek a taktéž nově založená družstva přípravek v kategorii chlapců. Na deseti stanovištích tak pro ně měli trenéři připravené různé fotbalové hry a soutěže. Přestože panovalo úmorné vedro, děti byly nažhavené si na perfektně střiženém ligovém pažitu vyzkoušet své fotbalové dovednosti i pohybové schopnosti.

 

Sportování dětí pomáhali organizovat také hráči a trenéři z Regionální fotbalové akademie Ústeckého kraje na čele s Tomášem Heidenreichem a Patrikem Gedeonem.

 

Na závěr vydařeného dopoledne pak děti dostaly od pořadatelů a grassroots trenéra mládeže pro Ústecký kraj Jana Štefka medaile, balónky a náramky Můj první gól a také dárkový balíček od FK Teplice, ve kterém bylo klubové tričko, pravítko a další drobnosti. 

Pro stovky dětí tak bylo páteční dopoledne velkým zážitkem a ze stadionu odcházely doslova s očima navrch hlavy.