Severočeský výběr dívek U14 v celorepublikovém turnaji mezi nejlepšími čtyřmi!

 

Celorepublikový turnaj výběrů dívek do 14 let letos hostila Třebíč. Dívky „Severočeského“ výběru, ve kterém hrály dívky z klubů Ústeckého KFS a Libereckého KFS (kromě okresu Semily), se po loňském 8. (posledním) místě v letošním ročníku prezentovaly lepšími výkony a to nakonec stačilo na celkové 4. místo! Nejlépe se v Talent Cupu 2018 dařilo hráčkám výběru Prahy, které vyhrály před Středočeškami a Východočeškami.

Do Třebíče se v úterý 12.6.2018 sjely krajské výběry dívek WU13/WU14, aby pak o den později sehrály mezi sebou celorepublikový turnaj. Osm celků bylo rozděleno do dvou základních skupin, následně se týmy utkaly v duelech o umístění. V turnaji se nejlépe dařilo dívkám reprezentující Pražský fotbalový svaz, které ve finále porazily Středočeský výběr.
Bronzové medaile si odvezl Východočeský kraj, který v duelu o třetí místo předčil Severočešky. Páté místo patřilo Jihomoravskému výběru, který v derby zdolal Severomoravanky. O sedmé příčce se rozhodovalo až v pokutových kopech, ty proti Západočeskému výběru zvládly lépe děvčata z Jihočeského kraje.
Během dne také proběhly dovednostní soutěže, které celkově ovládly Pražanky, jimž se nejlépe dařilo ve slalomu a rychlosti střelby, v žonglování uspěly Jihomoravanky. Vyhlašovaly se také individuální ceny, nejvíce branek dala Aneta Škodová a to celkem sedm (!), nejlepší brankářkou se stala Vanesa Jílková a hráčkou turnaje byla vyhlášena Radka Hlouchová. 
Dívky Severočeského výběru ve skupině nejprve porazily obhájkyně loňského prvenství výběr Severomoravského kraje 2:0 brankami Anety Svobodové a Terezy Černé. Pak jsme prohrály s výběrem Východočešek 0:1. O postup mezi nejlepší 4 týmy jsme pak bojovali v závěrečném utkání ve skupině proti dívkám z Jihočeského kraje. Utkání skončilo 2:2, když naše branky vstřelily Aneta Svobodová a Natálie Mrvíková! To stačilo našemu výběru k postupu mezi nejlepší čtyřku.

V utkání o postup do finále jsme se střetli s výběrem Pražského FS, kterému jsme podlehli 1:4, když naší jedinou branku zaznamenala Tereza Černá. V boji o třetí místo už našim hráčkám viditelně docházely síly a tak v turnaji podruhé prohrály s výběrem Východočešek tentokrát 0:4, čímž jsme skončili těsně pod stupni vítězů! Děvčata sice byla po závěrečném utkání zklamaná, hodně totiž toužila po medailích, ale je třeba konstatovat, že po celou dobu turnaje skvěle reprezentovala naše dva kraje a to nejen na perfektně střiženém pažitu místního hřiště!
Ceny hráčkám předávali vedoucí sekce ženského fotbalu FAČR Pavel Ducháček, trenér ženské reprezentace Karel Rada, jeho asistent Miroslav Jíra a reprezentantka a hráčka pražské Sparty Lucie Martínková, která byla patronkou našeho výběru a za naším týmem vážila cestu hned druhý den po reprezentačním utkání žen proti Faerským ostrovům, čímž tak splnila svůj slib, který dala děvčatům našeho výběru na dvoudenním březnovém kempu v Roudnici nL, jehož se rovněž zúčastnila!  

Severočeský výběr reprezentovali:

Natálie Pavlátová (Schoeller Křešice), Eliška Pilná-Kristýna Neumannová, Marie Vaňková, Natálie Mrvíková, Adéla Kratochvílová, Jana Saláková, Katka Andrea Sýpalová (všechny FK Teplice), Aneta Svobodová, Natálie Krämerová (obě Junior Chomutov), Aneta Kožarská (SK Štětí), Šarlota Truxová (FK Ústí nL), Tereza Černá, Natálie Mauerová (obě FC Slovan Liberec), Lucie Želonková (TJ Jiskra Višňová). Realizační tým pracoval ve složení: Barbora Cankářová-hlavní trenérka, Jana Králová-asistentka, Jan Židlický-asistent/trenér brankářek, Lucie Martínková-patronka výběru, Jan Štefko-vedoucí výpravy.

Poděkování za vzornou reprezentaci tedy patří všem děvčatům, jejich mateřským klubům a trenérům, kteří se o děvčata fotbalově starají a samozřejmě celému realizačnímu týmu!

Poděkování také patří na Vysočinu, za perfektně připravený a zorganizovaný turnaj!


Konečné pořadí v Talent cupu 2018:
1. Výběr Prahy
2. Středočeský výběr
3. Východočeský výběr
4. Severočeský výběr
5. Jihomoravský výběr
6. Severomoravský výběr
7. Jihočeský výběr
8. Západočeský výběr