Fotbalové hřiště na Brandově ožilo sportujícími dětmi!

 

Okresní fotbalový svaz v Mostě a jeho komise mládeže společně s trenérsko metodickou komisí ve spolupráci s obcí Brandov a Nadačním fondem Ústeckého kraje na rozvoj fotbalové mládeže uspořádaly ve fotbalovém areálu Sokola Brandov za účelem podpory mládežnického fotbalu v Krušných horách na Mostecku první prázdninový týden od pondělí do čtvrtka 2. až 5.7.2018 čtyřdenní příhraniční fotbalový kemp pro děti ve věku 6 až 12 let. Kempu se zúčastnilo 12 dětí, přičemž 5 jich bylo z Brandova a Hory svaté Kateřiny a 7 dětí bylo z německých příhraničních městeček Deutschneudorfu, Seifenu a Olbernhau.

Děti přivezli rodiče každý den mezi 8:00 až 9:00 hodinou do fotbalového areálu v Brandově a odpoledne si je na stejném místě mezi 16:00 až 17:00 hodinou vyzvedávali. Děti měly na kempu zajištěn pitný režim, oběd v sousedící restauraci „Sokolovna“ a 2 x denně svačinu s ovocem.

O děti se starali kvalifikovaní trenéři, kteří pro ně každý den připravovali několika hodinový program. První den na kempu dostaly děti od pořadatelů sportovní tričko s popisem kempu, ve kterém pak trénovaly. Hlavní zaměření příhraničního kempu bylo sice na fotbal, ale prostor dostaly také další sportovní aktivity s různými soutěžemi i gymnastickými cvičeními. Například skoky z trampolíny na vypolstrovanou žíněnku, na které si děti po odrazu zkoušely různé přemety, stabilitu a také nacvičovali pády a oslavy branek. Ve středu odpoledne děti regenerovaly v krásném areálu přírodního koupaliště v Olbernhau, kde si vyzkoušely i skoky do vody ze skokanských můstků. Na závěr kempu ve čtvrtek dopoledne pak na vycházce k příhraničnímu potoku mladí sportovci „rýžovaly zlato“, aby nakonec našly zlaté medaile s fotbalovou tématikou! A na úplný závěr kempu pak ještě dostaly od pořadatelů kempu fotbalové náramky a nafukovací balónky s fotbalovou tématikou!

Pořadatelé kempu pevně věří, že to byla první vlaštovka k znovuprobuzení fotbalu v Krušnohoří na Mostecku. Do budoucna by chtěli na základní škole v Hoře svaté Kateřiny založit fotbalově pohybový kroužek a postupně děti přivést k organizovanému fotbalu anebo aspoň k pravidelným pohybovým aktivitám s všeobecným sportovním zaměřením.