V Teplicích Na Stínadlech si představily více jak 2 desítky talentovaných brankářů

Komise mládeže Ústeckého KFS ve spolupráci s Nadačním fondem pro fotbalovou mládež Ústeckého KFS zorganizovala v pondělí 10.9.2018 první jednodenní brankářský kemp talentovaných brankářů z klubů Ústeckého kraje. Kempu se zúčastnilo 21 brankářů ve věku od 11 do 14 let z 9 klubů Ústeckého KFS. Na programu byly v areálu teplických Stínadel dvě tréninkové jednotky. První se uskutečnila dopoledne a trvala cca 2 hodiny, pak následoval oběd a odpočinek a odpoledne byl trénink dlouhý cca 1,5 hodiny.

U talentovaných brankářů se během dvou tréninků vystřídali 4 trenéři, a to Martin Svoboda, Radim Novák, Patrik Kolář a nově Přemysl Lipš. Kluci měli možnost si prověřit, jak na tom jsou s technikou chytání míče, obratností, koordinací a také ve hře nohama, která je pro současného moderního brankáře čím dál tím více důležitější.

Kluci nám opět ukázali, že se toho z brankářského řemesla již hodně naučili, ale také jim trenéři se specializací na brankáře ukázali, kde mají rezervy, na co se mají zejména zaměřit a v čem zdokonalovat!

Jednodenní kemp brankářské školy určitě splnil očekávání trenérů i samotných brankářů. Na podzim 2018 jsou plánovány ještě dva kempy a na jaře 2019 se pak bude pokračovat třemi jednodenními kempy. Nominace brankářů na jednotlivé kempy se bude obměňovat, protože v databázi trenérů je více než sedm desítek talentovaných brankářů ve věku 11-14 let z různých klubů Ústeckého KFS.