Ve Šluknově si na fotbalovém hřišti zasportovaly téměř 2 stovky dětí!

Před dvěma lety proběhla na šluknovském stadionu – jako jediném v Děčínském okrese - poprvé náborová akce v rámci celostátního programu Měsíc náborů, která měla za cíl přivést k pravidelnému sportování nejmladší školáky i předškoláky. V pátek 7. září 2018 proběhla na stadionu podobná záležitost, opět pod patronací Fotbalové asociace ČR, tentokrát s názvem Můj první gól.

SK Plaston Šluknov má celkem šest oddílů pro různé sporty, ovšem fotbalový oddíl se 148 členy, z nichž je 83 v mládežnickém věku, je největším z nich a náborovou akcí přivítal.

Organizátoři z fotbalového oddílu pozvali žáčky mateřských škol ve Svojsíkově a Žižkově ulici, prvňáky, druháky a třeťáky ze základní školy v ulicích T. G. Masaryka a Žižkova a ze speciální školy v Tyršově ulici. Nakonec se sešlo 195 dětí, které doprovázelo 10 učitelek s asistenty. Na stadionu je přivítal předseda SK Plaston ing. Milan Kořínek a hned potom se rozjela sportovní činnost. Prezident fotbalového oddílu Ivan Kolomazník s pomocníky, kterými byli většinou aktivní fotbalisté A-mužstva, dorostu a někteří trenéři, připravili celkem 17 stanovišť, na kterých si děti vyzkoušely nejen pohybové hry jako přetahování lanem, skoky přes švihadlo nebo skákání v pytlích, ale i první náznaky fotbalového tréninku od malé rozcvičky přes kopy na branku nebo slalom s míčem mezi kužely až po skutečné fotbalové utkání dvou mužstev vždy z jedné  třídy proti sobě.

Téměř tři hodiny aktivního pohybu na hřišti pod dohledem 17 sportovních patronů a učitelek s asistenty ukázaly, že děti mají stále radost z pohybu i ze soutěžení s kamarády a kdyby na závěr nepřišel déšť, mohlo být setkání bez problému ještě delší.

Radost všem sportovním adeptům určitě přinesly i zlaté medaile a sportovní náramky, které jim předal krajský trenér mládeže Jan Štefko s pomocníky, i malé občerstvení, které sponzorovala Fotbalová asociace ČR.

Šluknovským fotbalistům přinesl největší radost fakt, že hned po skončení sportovního dopoledne se do mladší fotbalové přípravky SK Plaston přihlásili čtyři  noví zájemci.