Vydařené sportovní dopoledne!

 

     Fotbalový klub FK Baník Souš z.s. byl dne 17.9.2018 pořadatelem podporované náborové akce v Ústeckém KFS v rámci projektu Fotbalové asociace České republiky „Září 2018-měsíc náborů a Můj první gól“.

     Za rok tento klub bude slavit sté jubileum od založení klubu. Z obce, kde tento klub původně vznikl, už zůstalo jen několik domků, když prakticky celá obec musela ustoupit těžbě hnědého uhlí! Ovšem tehdejší funkcionáři klubu nechtěli nechat milovaný klub zaniknout společně s likvidací obce, a tak svou činnost a klub přemístili do Mostu, kam se také přestěhovala většina obyvatel zaniklé obce. V současné době klub působí v krásném fotbalovém areálu v Mostě, kde jsou vybudované 4 fotbalové plochy, z nichž jedna je pokrytá umělým trávníkem. Náborová akce probíhala na hlavní travnaté ploše areálu, na kterou pozvali funkcionáři Souše děti z 8 ZŠ Most (celkem 176 dětí) a Mateřských školek z ul.  Pujmanové (19 dětí) a Fibichové (37 dětí) z Mostu, celková účast dětí byla neuvěřitelná a skončila na čísle 232. 

     Již v minulé sezóně FK Baník Souš začal zakládat svoji fotbalovou mládež, nejprve vzniklo mužstvo mladších přípravek a v letošním roce také mužstvo starších přípravek, oba týmy nyní hrají okresní soutěž v Mostě. Všichni pevně věří, že kromě týmu dospělých v divizní soutěži a družstva žen ve III. lize budou postupně vznikat další mládežnické týmy. Trenérem přípravky i týmu dospělých je bývalý reprezentant a ligový hráč Petr Johana, který náborovou akci pro děti ve spolupráci s hráči A týmu dospělých, týmu žen a za pomoci také trenérů mládeže již z vlastních řad výborně připravil. Děti tak měly možnost si na 12 různorodých stanovištích vyzkoušet své technické dovednosti a pohybové schopnosti. 

     Pořadatelům za jejich skvěle připravenou akci byla odměnou radost a nadšení sportujících dětí. Děti za své sportovní snažení dostaly od organizátorů a grassroots trenéra mládeže Ústeckého KFS Jana Štefka medaili, náramek s fotbalovou tématikou, nafukovací balónek a pár sladkostí a také se nezapomnělo v průběhu konání kempu na pitný režim v podobě točené limonády.

     Z útulného sportovního areálu odcházely děti i jejich pedagogický doprovod velmi spokojení. Děti potvrdily, že je sportování na hřišti bavilo a rády v něm budou pokračovat! Od pořadatelů pak dostaly informace, kde se na fotbal mohou přihlásit. Nabídka pro děti se zájmem o trénink fotbalu je tak v Mostě velmi pestrá, tak jako nabídka pro jiné sportovní aktivity!