Měsíc náborů, tradiční akce pod záštitou Fotbalové asociace České republiky, si klade za cíl přivést děti předškolního věku k fotbalu a ke sportu obecně. Každý rok se po celé České republice zúčastní této náborové akce tisíce předškoláků a dětí z prvních stupňů základních škol. 

„Jsme hrozně rádi, že se po vynucené covidové pauze na fotbalová hřiště vrátila naprostá většina dětí. Vzhledem k začínajícímu školnímu roku bychom ale tradičně rádi podpořili i náborové aktivity klubů, které mají k fotbalu přivést další děti ze základních a mateřských škol. Věříme, že tyto sportovní festivaly budou pro kluby, děti, trenéry i učitele výborným zpestřením a zážitkem, které si děti maximálně užijí a poté je uvidíme v klubech na trénincích a v jejich prvních utkáních,” řekl k náborům Michal Blažej, Grassroots manažer FAČR.

Na webové stránce nabory.mujprvnigol.cz najdete kompletní informace a přehled míst, kde se letošní náborová akce koná, a také veškeré kontakty na jednotlivé fotbalové kluby.

Jejich zástupci mohou k propagaci náborů zároveň využít i propagační materiály, které lze najít na stejné adrese v sekci Materiály ke stažení. Zároveň tam také najdete organizační manuál, který obsahuje i kontakty na krajské Grassroots trenéry mládeže.

 

Celou akci pomáhá zviditelnit také kampaň Fotbal. Tisíc důvodů k úsměvu, jejíž stěžejním motivem jsou emoce dětí, které zažívají právě během fotbalových utkání.