Zásadní změnou je převzetí všech nákladů na rozhodčí a delegáty soutěží organizovaných FAČR, kterým členské kluby FAČR získají proti předchozímu roku navýšení finanční podpory v celkové hodnotě cca 30 milionů korun.

„Navýšení finanční podpory je pro kluby myslím velmi dobrou zprávou, navíc velkou výhodou schváleného konceptu je také co možná největší administrativní jednoduchost celého procesu. Situace kolem přerozdělování financí do nižších pater fotbalové rodiny pro nás byla naprosto urgentní a esenciální záležitostí, která musela být vyřešena co nejdříve. Chtěl bych tak v tomto smyslu poděkovat zástupcům MŠMT, kteří naléhavost situace viděli podobně a k řešení celého problému přistoupili ryze prakticky a věcně,“ říká k závěrům z jednání předseda FAČR Martin Malík.

Součástí schváleného Konceptu financování členských a pobočných spolků FAČR je také navíc podpora mládeže, regionálních a klubových akademií, ženského fotbalu, sociálních projektů, tj. všech oblastí, kterým FAČR přikládá zvýšenou prioritu v dlouhodobém časovém horizontu.

Časový předpoklad realizace této finanční podpory FAČR je přibližně jeden měsíc, tedy v průběhu srpna 2018 budou realizovány veškeré platby. V této věci proběhne v srpnu informativní setkání se zástupci OFS, KFS na Moravě i v Čechách, o jejichž přesném termínu bude vedení FAČR jednotlivé subjekty s dostatečným předstihem informovat.