Ve čtvrtek 10. března 2016 se v zasedací místnosti OFS Ústí nad Labem sešli na pravidelném zimním semináři rozhodčí ústeckého okresního fotbalového svazu.

Na úvod přivítal přítomné rozhodčí včetně několika nováčků předseda komise rozhodčích OFS Ústí nad Labem Jiří Šmid, krátce zhodnotil podzimní část soutěžního ročníku a představil plán komise na jarní část.

V dalším bloku vedeném lektorem pravidel Ústeckého KFS Michalem Kapounem byli rozhodčí přezkoušeni z teoretických znalostí. Teoretická prověrka obsahovala nejen „internetový test“ pravidlové komise, ale také několik úkolů, kde museli rozhodčí doplňovat otázky z pravidel fotbalu, poziční postavení rozhodčích a podobně. Další částí teoretické zkoušky byl video test zaměřený na ofsajd, kategorii přestupků a popis přestupku v zápisu o utkání.

Po přestávce shrnul předseda komise mládeže OFS Ústí nad Labem Miroslav Vlasák základy pravidel fotbalu malých forem. Zaměřil se především na sjednocení základních pasáží pravidel v soutěžích mladších žáků, starších a mladších přípravek. 

Další část semináře byla věnována elektronickému informačnímu systému (základní části IS, evidence utkání, výměna rozhodčích, zápis o utkání, časté chyby rozhodčích v podzimní části, potvrzení faktury).

Poté byli rozhodčí seznámeni s aktualizovanými metodickými pokyny pravidlové komise FAČR (https://rozhodci.fotbal.cz/ke-stazeni/p15).

V závěru promluvil i předseda OFS Ústí nad Labem Josef Zitko, který rozhodčí mimo jiné seznámil s činností svazu v uplynulém období (https://souteze.fotbal.cz/subjekty/archiv-zprav/article/292?articleId=2244).

Fotogalerie ze semináře:                                                                  http://ofsusti.rajce.idnes.cz/Zimni_seminar_rozhodcich_OFS_Usti_nad_Labem_-_10.3.2016


KR OFS Ústí nad Labem, 11.3. 2016