Ve čtvrtek 18. srpna 2016 se v zasedací místnosti OFS Ústí nad Labem sešli na pravidelném letním semináři rozhodčí ústeckého okresního fotbalového svazu.

 

Na úvod přivítal přítomné rozhodčí předseda komise rozhodčích OFS Ústí nad Labem Jiří Šmid a seznámil je s programem semináře.

Hlavní část semináře byla pod vedením lektora pravidel fotbalu Michala Kapouna věnována souhrnu změn a novinek v Pravidlech fotbalu 2016 platných od 1.7. 2016. Nejzásadnější změnou pro fotbal je posuzování zjevné brankové možnosti v pokutovém území (klipy). Dále byli rozhodčí seznámeni se změnami v souboru předpisů FAČR a pravidlech fotbalu malých forem.

V dalším bloku byli probrány novinky v rozpisu soutěží 2016/2017 a zásadách činnosti komise rozhodčích. Mezi nejzásadnější patří možnost opakovaného střídání i v okresních soutěžích dospělých.

V závěru promluvil i předseda OFS Ústí nad Labem Josef Zitko, který rozhodčí mimo jiné informoval o činnosti svazu v uplynulém období (https://souteze.fotbal.cz/subjekty/archiv-zprav/article/292?articleId=3350).

Materiály ze semináře: https://souteze.fotbal.cz/subjekty/subjekt/292?documentFolderFilter-folder-id=228#dokumenty 

 

KR OFS Ústí nad Labem, 19.8. 2016