Na kvalitním tréninkovém hřišti v Povrlech se uskutečnila ve středu 27.9.2017 poslední podporovaná náborová akce v Ústeckém KFS v rámci projektu Září 2017-Měsíc náborů a Můj první gól.

Krátce po zahájení akce se z mlhy vyklubalo sluníčko a na sportování 120 nadšených dětí se krásně usmívalo.  Organizátoři z místního klubu si pro děti připravili 11 stanovišť s různými sportovními aktivitami. Hlavním organizátorem byl Martin Dolinský, předseda místního fotbalového klubu. Do náboru se také aktivně zapojil předseda komise mládeže OFS Ústí nad Labem a trenér regionální fotbalové akademie Ústeckého kraje Miroslav Vlasák.

Dvě hodiny pohybových aktivit se mladým sportovcům dle jejich slov velice líbily a hlavně si je náramně užili. Na závěr akce dostaly všechny zúčastněné děti od domácích pořadatelů a grassroots trenéra mládeže Ústeckého KFS Jana Štefka za projevenou snahu při zdolávání jednotlivých disciplín medaili, nafukovací balónek a náramek s fotbalovou tématikou a také několik sladkostí.  

Klub TJ Povrly má v činnosti A tým dospělých, družstvo mladších žáků, starší přípravky a mladší přípravky, celkem asi 50 aktivních hráčů v mládežnických družstvech. Od náborové akce si slibují funkcionáři klubu doplnění hráčského kádru zejména v kategoriích družstev minipřípravky a mladší přípravky. Bohužel má klub problémy s trenérským kádrem, kdy při trénincích mládeže občas vypomáhají hráči A týmu dospělých, ale trenérský tým mládežnických družstev by potřeboval vydatně posílit! Všichni pořadatelé akce rádi přivítají zúčastněné děti v klubu TJ Povrly nebo v jakémkoliv jiném sportovním oddíle.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=IxDe808rAcQ&feature=youtu.be

 

Miroslav Vlasák, předseda KM OFS Ústí nad Labem