Vážení předsedové,

 

v návaznosti na poslední pravidla Vlády si vás dovoluji informovat, že Usnesení č. 216 týkající se krizového opatření o omezení volného pohybu i nadále obsahuje výjimku pro konání valných hromad OFS v obci jejich sídla. Ty proto budou i nadále probíhat v rozsahu následujících povinností (mj. Zprávy GS_58_2021):

  1. všichni účastníci VH jsou povinni mít po celou dobu účasti na VH nasazenou zdravotnickou obličejovou masku (chirurgická rouška), nebo respirátor či polomasku bez výdechového ventilu s filtrační účinností minimálně FFP2, KN95 nebo N95,
  2. rozestupy mezi jednotlivými účastníky VH musí být alespoň 2 metry,
  3. každý účastník musí mít negativní test na covid-19, přičemž postačí test antigenní, který byl proveden nejvýše před 3 dny.

Dále si vás dovoluji informovat, že doposud proběhly valné hromady v okresech Ostrava-město, Teplice a Jičín. OFS Teplice zvolilo unikátní přístup a VH zorganizovalo kompletně online za pomocí různých aplikací, včetně aplikace pro volbu. Tento systém je by byl složitěji použitelný plošně, resp. ve větších okresech, i tak je však velmi pozitivní vidět, že to jde. Díky Milošovi Vitnerovi za perfektní organizaci této VH, jakož i jeho pohotové reakce při řešení problematických momentů. Gratulujeme staronovým předsedům, panu Michaelu Viščorovi (Ostrava-město) a Janu Šotkovi (Jičín), stejně jako novému předsedovi, Rudolfu Řepkovi, k jejich zvolení. Gratulace i dalším členům VV a volených orgánů. Ať se daří.

JUDr. Jan Pauly

generální sekretář