Osobnosti fotbalu OFS Náchod  - 2019 

V sobotu 7.12.2019 se uskutečnila  již tradiční akce , která oceňuje současné i bývalé činovníky, kteří  svou prací  významně přispívají  ke každodennímu chodu svých  oddílů . Zároveň toto slavnostní setkání  slouží k tomu, aby se dostalo poděkování i těm dobrovolníkům, kteří  svou prací v odborných komisích v rámci svého volného času napomáhají zajišťovat fungování Okresního fotbalového svazu v Náchodě . Všechny přítomné přivítal místopředseda OFS pan Petr Vokál v krásném prostředí Zámecké restaurace  u Rajských v Náchodě, kde se toto setkání již několik let koná.  Po té  seznámil  přítomné předseda VV OFS Náchod pan Ing. Petr Vítek  krátce s běžnou činností fotbalového svazu, s fotbalovou problematikou i s prací kolem mládeže.  Po zhodnocení uplynulého roku  popřál všem přítomným hlavně pevné zdraví, osobní pohodu a hodně chuti dále zlepšovat a ovlivňovat chod fotbalového dění v našem okrese i v letech příštích.

Následně již došlo k ocenění jednotlivých osobností, které navrhovaly jejich mateřské oddíly.

První navrženou byla paní Hana Vacková ze Sokola Zábrodí. Tato dáma hrála fotbal aktivně až do svých  40.ti let.  Začínala s fotbalem ve třetí lize v N.Městě n.Metují, kde působila do svých osmnácti, potom následoval přestup do Slavie Hradec Králové, kde to dotáhla až do 1. ligy žen  a působila zde dalších osmnáct roků. Tato „obounohá“ hráčka mohla nastoupit v sestavě kdekoliv,  byla i v širším kádru reprezentace a se Slavií se podívala na velmi zajímavý turnaj na Sicílii, kde vsítila i krásnou první branku celého turnaje . Své zkušenosti nyní předává v mládežnických oddílech Sokola Zábrodí, které mají dlouhodobě velmi dobré výsledky v práci s mládeží. Dnes trénuje ty  nejmenší a ráda pomůže , kde je to právě zapotřebí, jednou je vedoucí družstva, další den trenérkou, příště…..

Sama je stále velmi aktivní sportovkyní a účastní se všech možných silničních i krosových  běhů po celé republice, pravidelně běhá  Hronov - Náchod, Běchovice a mnohé další. 

Dalším oceněným byl pan  Miroslav Pácalt z FK Náchod . Fotbal hrával aktivně jen v mládežnických kategoriích, ale u fotbalu zůstal i nadále. Svou přirozenou autoritu využívá při funkci pořadatelské. Dnes si v klubu neumí nikdo představit lepšího hlavního pořadatele při mistrovských utkáních mužů ,od ČFL přes Divizi až po krajskou 1.A třídu, než právě jmenovaného. Obětavý a přátelský člověk, který přes 32. let poctivě pracuje v oddíle ve funkci, která je mnohdy velmi náročná.

V pořadí třetím oceněným byl pan Petr Lupínek z Velkého Poříčí. Od žákovských let přes dorost a krátce i po vojně  působil v sousedním Hronově. Od roku 1974 začal chytat v brance Velkého Poříčí. Po skončení aktivní kariéry začal v tomto  oddíle pomáhat i funkcionářsky. Do dnešní doby působí ve Velkém Poříčí jako člen fotbalového výboru a zároveň se stará i o zázemí všech týmů zdejšího klubu, jako správce stadionu. Vždy ho jako správce potěší, pokud  se podaří hřiště, kabiny  a vše okolo připravit co nejlépe. 

Čtvrtým oceněným  byl pan Zdeněk Zinke z Broumova, který se ale nemohl předání osobně zúčastnit, z důvodu nemoci. Dlouholetý hráč broumovského oddílu, který po skončení aktivní kariéry začal trénovat od žáčků až po Áčko mužů. Stal se  členem  fotbalového výboru a velmi se zasloužil o rekonstrukci zdejší travnaté plochy v roce 1989. Jako majitel firmy Elmon na fotbal nezapomněl  a svůj klub podporoval dále ,jak finančně , tak i materiálně.

 

V rámci slavnostního večera předseda VV OFS Náchod Ing. Petr Vítek pogratuloval významným osobnostem našeho fotbalového regionu, kteří se dožili významného životního jubilea. Mezi nimi byli pánové Zdislav Kerner, Zdeněk Černohorský, Dušan Galba, Petr Vokál a Ing. Antonín Vancl.

 

 

Osobnost fotbalu 2019

Osobnost fotbalu 2019