Pátá akce pod patronací FAČR v okrese Náchod se konala v krásném prostředí stadionu Generála Klapálka v Novém Městě nad Metují. Dříve se tato akce v našem okrese konala dvakrát v České Skalici, jednou v Jaroměři a vloni v Náchodě. Loňský ročník se v Náchodě vydařil natolik, že byl v rámci celé fotbalové asociace vyhodnocen mezi nejlepšími. Letos jsme se tomu chtěli minimálně přiblížit, proto jsme akci koncipovali v podobném rozsahu. Nebylo to jen o fotbale, ale také o atletice, cvičení na hudbu a dalších činnostech na šestnácti stanovištích, aby to bylo pro ty děti co nejpestřejší.

Pozvání nakonec přijalo jedenáct školních i předškolních zařízení z Nového Města nad Metují a nejbližšího okolí. Kromě novoměstských škol a školek se akce účastnily Nahořany, Bohuslavice i Černčice, kterým jsme zajistili odvoz na akci i zpět. Na pořadatelství se podílel MFK Nové Město nad Metují, OFS Náchod, SK Nové Město nad Metují, spolek Bavíme se sportem, Relaxační a pohybové studio Eden a Sportovní centrum Nové Město nad Metují.

Celé odpoledne moderoval bývalý ligový fotbalista Jan Hable, děti v průběhu dostaly občerstvení a každá skupinka dětí si se svým asistentem prošla všechna stanoviště, kde kromě fotbalového miniturnaje ve fotbale, střelby míčem na cíl si mohly vyzkoušet například hod dětským oštěpem, přírodní překážkovou dráhu, cvičení na balančních pomůckách či fitbox. Na jednotlivých stanovištích na děti dohlíželi licencovaní trenéři fotbalu, atletiky, fitboxu či fitness. Na závěr si všichni společně i s pořadateli zacvičili zumbu na hudbu, díky podpoře FAČR, partnerů a města dostali malý dárkový balíček a pamětní medaile. Odměnou pořadatelům bylo nadšení dětí a jejich úsměvy. I po skončení akce se ještě děti vracely na sportoviště, aby si ještě jednou vyzkoušely své dovednosti. Věříme, že i tato akce pomůže místnímu klubu získat do svých řad nové fotbalisty či fotbalistky.

Odkaz na video: 

https://drive.google.com/open?id=0B4u-whwCOeNjdnpWRFBLTGdWZWs

 

Měsíc náborů FAČR

Měsíc náborů FAČR