Potlesku se dostalo i rytířům fotbalu a všem dalším, kteří se podílejí na rozvoji fotbalu v Královéhradeckém kraji. Účast nově zvoleného předsedy Fotbalové asociace ČR Martina Malíka vyšperkovala osmý Galavečer krajského fotbalového svazu.

V Masarykově divadle v Jičíně byli v pátek 12. ledna oceněni nejlepší hráči, trenéři, funkcionáři, kluby či obce za uplynulý rok 2017. Potlesku se dostalo i rytířům fotbalu a všem dalším, kteří se podílejí na rozvoji fotbalu v Královéhradeckém kraji. „Galavečer se mi velmi líbil. Akce byla dobře připravená. A kromě toho, že se zaslouženého ocenění dostalo těm, kteří pracují pro fotbal, za což jim patří dík můj, Fotbalové asociace ČR i krajského fotbalového svazu, musím říct, že jsem se dobře bavil,“ řekl Martin Malík, nový šéf českého fotbalu.

Záštitu nad galavečerem, který moderovali Pavel Schröfel a Aleš Javůrek, převzal Jan Malý, starosta Jičína, který se objevil i mezi oceněnými. „Znamená to pro mě hodně, protože tím došlo k ocenění naší práce, předně mám na mysli výstavbu kabin a zázemí na stadionu v Jičíně,“ uvedl Malý.

Akce se dále zúčastnili například senátor Miroslav Antl nebo trenérský bard Ladislav Škorpil. Nechyběli ani zástupci sponzorů a partnerů KFS či druholigového klubu FC Hradec Králové. Z pohledu České republiky je tento galavečer sloužící k poděkování lidem za rozvoj krajského fotbalu ojedinělý.

„Jednak je to skvělá akce, jak zvýšit prestiž fotbalu na regionální úrovni. Pořádání takové akce budu doporučovat ostatním krajům. A za druhé jde o poděkování lidem, kteří výkonnostnímu fotbalu věnují spoustu času a úsilí. Takových lidí si musíme vážit a ocenit je,“dodal Martin Malík.

 

Ocenění z OFS Náchod:

Prestižní cenu Jana Modřického za celoživotní přínos a rozvoj fotbalu v kraji v Jičíně obdržel Jindřich Schuster - Červený Kostelec(jelikož se ze zdtŕavotních důvodů nemohl akce zúčastnit, cenu za něho převzal David Hlava). Cenu Josefa Součka pro  nejlepší trenéry mládeže získal Milan Vítek (Broumov). Elitní jedenáctku krajského přeboru za sezonu 2016/2017 zvolil Deník, který byl mediálním partnerem večera. Hvězdou mezi hráči se stal David Hlava (Červený Kostelec/Provodov), který byl vyhlášen nejlepším hráčem uplynulé sezony, zároveň se dostal do nejlepší jedenáctky roku a ocenění se mu dostalo i mezi kanonýry, kdy konto soupeřů v KP zatížil 29 brankami. Dalšími fotbalisty z našeho regionu, které Deník zařadil do jedenáctky roku byli Jakub Drahorád (Slovan Broumov) , Martin Kilevník (FK Jaroměř)  a Ondřej Koval (TJ Červený Kostelec).
Nejlepším kanonýrem 1. B třídy skupiny B se stal Josef Klapkovský (FC Spartak Police nad Metují)Nejkrásnější gól roku vsítil podle hlasování fanoušků Martin Malý z Náchoda. Zvláštní cenu KFS převzal za OFS Náchod jeho předseda Petr Vítek za soutěž předpřípravek, která právě na Náchodsku před třemi lety vznikla pro nejmenší fotbalisty a úspěšně se tento model rozšířil i do dalších okresů. Junior cenu za dobrou práci v přípravkách převzal Petr Havlík za klub TJ Sokol Velká Jesenice.

Devátý galavečer bude za rok hostit Rychnov nad Kněžnou.

8. Galavečer KFS se konal 12.1. v Jičíně

8. Galavečer KFS se konal 12.1. v Jičíně