Výsledky venkovních přeborů výběrů OFS kategorie  U10 a U12 1.5.2018 v Dobrušce a Opočně

 

Kategorie U10:

           

OFS NA  – OFS Hradec Králové            8 : 3

OFS NA – OFS Trutnov                         20 : 5

OFS NA – OFS Jičín                                17 : 7

OFS NA – OFS Rychnov n.K.                     7 : 4

 

Střelci branek OFS Náchod:

Svatoš L. 9x, Frydrychová T. 7x, Hronovský A. 8x, Poděbradský T. 8x, Novák F. 6x, Burkett S. 4x, Kollert S. 4x,Baudyš M. 1x, Jančov Š. 1x, Bělobrádek V. 2x,  Zápotočný A. 1x

 

Celková tabulka U10 :

  1. 1.      OFS Náchod                4   4 0 0   52 : 19   12 b.
  2. 2.      OFS Hr.Králové          4   3 0 1   56 : 23     9 b.
  3. 3.      OFS Jičín                      4   1 0 3   33 : 49     3 b.
  4. 4.      OFS Rychnov n.Kn.    4   1 0 3   25 : 44      3 b.
  5. 5.      OFS Trutnov                4   1 0 3   24 : 55     3 b.

 

Nejlepší hráč: Poděbradský Tomáš   (OFS Náchod)

 

Trenéři Filip Novák a Lumír Hanke:

„V krásný slunečný den jsme odjížďěli na venkovní turnaj okresních výběrů Královehradeckého kraje do Dobrušky. Nominovali jsme 16 hráčů a sestavili dva velmi dobře připravené týmy a rozdělili je podle barev. Tmavě-modrý a světle-modrý týmJ

OFS Náchod : OFS Trutnov     20 : 5 (7:3)

Hodnocení tmavě-modrého týmu:

První utkání jsme nastoupili ve dvou poločasech po 15-ti minutách s OFS Trutnov „A“ i „B“.

V prvním poločase jsme se rozkoukávali a hledali klid, ale jednalo se o první minuty a to vždy chviličku trvá. Trutnov se prezentoval bojovnou hrou a kluci trochu váhali v zakončení. Tento poločas skončil 1:1 a jednalo se o naše jediné drobné zaváhání.

Ve druhé půli už kluci našli potřebný klid a byla radost je sledovat. Nádherné fotbalové situace a ještě krásnější góly. Trutnov statečně bojoval a snažil se hrát fotbal, za což jim patří velké díky. Tento poločas skončil 9:2.

Hodnocení světle -modrého týmu:

V tomto utkání jsme od úvodu byli aktivní, hra se dařila podle představ a chlapci provedli vše, jak měli. Jednoznačné vítězství v obou poločasech. Celkové vítězství 10:2 a pouze dvě obdržené branky hovoří za vše.

------------------------

OFS Náchod : OFS Jíčín     17 : 7  (8:4)

Hodnocení tmavě-modrého týmu:

Druhý zápas nás čekal OFS Jičín. Poločasy 5:1 a 5:2 ukázali, že kluci makali naplno a nic nepodcenili. Opět jsme byli spokojeni s bojovností, důrazem a chutí bavit se fotbalem.

Hodnocení světle -modrého týmu:

Tento zápas nám vyšel tak z poloviny, kdy jsme první poločas prohráli 3:2, abychom se ve druhém poločase vrátili zpět v nátlakové hře a vítězství 4:2. Celkově tedy 7:4 , ale hra nebyla podle představ

OFS Náchod : OFS Hradec Králové  8 : 3  (3:1)

Hodnocení tmavě-modrého týmu:

Po obědě jsme se připravovali na OFS Hradec Králové. Vždy bojovné a těsné zápasy v minulosti slibovaly krásné střetnutí, na které se kluci těšili. Skvělá nálada a bojovnost v kabině turnaj vyhrát se na hřišti ukázala. Hradec hrál rychlý a bojovný fotbal a ukázal proč je to s nimi vždy takové malé finále. První poločas rozhodla jediná střela z dálky Matěje Baudyše, který i když je brankář, tak umí krásně vystřelit. Skvělé utkání se spoustou soubojů a šancí na obou stranách. V součtu se světle-modrým týmem jsme po poločase vedli 3:1. Druhý poločas tmavě-modří zvládli na jedničku a skvělou hrou odzadu a trpělivou hrou a důrazem v útoku nakonec vyhráli 3:0. Musím klukům za tento zápas poděkovat, protože ukázali, že v takovém důležitém zápase umí makat na 100% a pracovat jeden za druhého, čehož si velmi ceníme.

Hodnocení světle -modrého týmu:

V tomto utkání chlapci věděli, že jde o první místo v turnaji. Sice to na Hradec umíme, ale utkání plné bojovností a soubojů skončilo asi spravedlivě. Celková vítězství našeho týmu s výsledkem 4:2.

OFS Náchod : OFS Rychnov nad K.   7 : 4  (1:2)

Hodnocení tmavě-modrého týmu:

Před posledním zápasem s domácím OFS Rychnov nad Kněžnou jsme měli jistotu prvního místa a tak jsme čekali, jak se kluci poperou s motivací a také s únavou, protože jsme byli jediní, kteří měli na střídání dva hráče do každého týmu. Vše se ukázalo už v prvním poločase, kdy jsme byli méně důrazní a Rychnov hrál velmi dobře. Vítězství 1:0 mluvilo za vše. V součtu jsme dokonce po poločase 1:2 prohrávali. Kluci si turnaj nechtěli pokazit a ve druhém poločase přidali na důrazu a zlepšili zakončení a tento poločas vyhráli 4:1.

Hodnocení světle -modrého týmu:

Chlapci s vidinou a jistotou prvního místa jako by ztratili motivaci. Navíc se nám zranila Terka Frydrychová, bomber tohoto týmu a tak to bylo jako na houpačce. První poločas jsme prohráli 0:2, abychom opět ve druhém doháněli brankovou ztrátu a tento poločas vyhráli 2:1. Celkově však prohra 2:3 , ale společně s tmavě modrým týmem celková výhra a kluci si nenechali pokazit slunečný den.

Střelci branek:

Celkové hodnocení :

Nakonec jsme turnaj tedy vyhráli, ale co nás těší je předvedená hra. Nechyběla nám fotbalovost, bojovnost a týmovost. Kluci a děvče se velmi dobře znají a jsem rád, že se projevují výsledky práce projektu „Náchodsko“, ve které nás OFS Náchod podporuje.

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen náš Tomáš Poděbradský a nutno říci, že naprosto zaslouženě. Velká gratulace.

Na závěr bychom chtěli všem hráčům a hráčce poděkovat, byla radost je sledovat a těšíme se na další spolupráci. Velké dík patří pořadatelům za skvěle zvládnutý turnaj a také rodičům za dopravu a podporu svých dětí.“

 

Kategorie U12:

OFS NA  – OFS Hradec Králové            3 : 0

OFS NA – OFS Trutnov                          7 : 0

OFS NA – OFS Jičín                                 3 : 3

OFS NA – OFS Rychnov n.K.                    2 : 0

 

Střelci branek OFS NA:

Hovorka L. 4x, Panchartek J. 3x, Libich M. 3x, Heerkens J. 2x, Karel J. 2x,Kuřátko D. 1x

Celková tabulka U12 2017/2018:

  1. 1.      OFS Náchod                 8   7 1 0     25 : 6     22 b.
  2. 2.      OFS Hr.Králové           8   5 1 2     19 : 9    16 b.
  3. 3.      OFS Jičín                       8   3 1 4     14 : 20  10 b.
  4. 4.      OFS Rychnov n.Kn.     8   2 2 4     12 : 14   8 b.
  5. 5.      OFS Trutnov                 8   0 1 7       3 : 27   1 b.

 

Nejlepší hráč: Kuřátko David   (OFS Náchod)

 

Trenéři Tomáš Balucha a Petr Havlík:

„Ve sváteční úterý 1.5.2018 sehrál výběr OFS Náchod U12 poslední venkovní turnaj. Z venkovních turnajů, jeden na podzim a jeden na jaře, postoupí celkový vítěz do republikového semifinále hrané v Hluku na Moravě. Výběr OFS Náchod měl pozici z podzimu výbornou, vedl o 3 body před OFS HK. V prvním utkání jsme hráli s OFS TU, celkem přesvědčivě vyhráváme 7:0. Druhé utkání s OFS JI se nám nedaří koncovka a soupeř po dvou hrubkách brankáře vede 1:3, ale přesto kluci v závěru utkání vyrovnávají na 3:3. V utkání s OFS HK se hraje o vše, kdo vyhraje, postupuje. Soupeř vstoupil do utkání aktivně a nastřeluje tyčku, naši hráči rychle zjistili, že musí hodně přidat na aktivitě a důrazu. To se vyplácí a dostáváme se do vedení 2:0, soupeř otevírá hru a to nám svědčí, v závěru upravujeme na 3:0. Radost po utkání je obrovská, kluci postupují do Hluku, nutno říct že po zásluze. Byli po oba turnaje fotbalovější a hladovější po postupu. Zbývá nám odehrát poslední utkání s OFS RK. Motivace se hledá stěží, přesto hráči vyhrávají 2:0. Dnes to byl povedený turnaj, trenér Balucha opět naordinoval taktiku a rozestavení, s kterým si soupeři nevěděli rady, a hráči hráli na hranici svých sil a možností. Nezbývá, než si přát, aby hráči zůstali zdraví a při chuti a předvedli své umění i v Hluku.“

                                                                                                                     

Petr Vítek, předseda OFS Náchod:

„Chtěl bych všem hráčům poděkovat za vzornou reprezentaci našeho okresu v uplynulé sezóně, pogratulovat jim ke skvělým výsledkům, ale hlavně ke kvalitní hře v turnajích, čehož si cením nejvíce. Svědčí to o dobré práci s mládeží v našich klubech, díky tedy patří i jim a klubovým trenérům. Poděkování také patří všem trenérům výběrů, rodičům za to, že se dětem touto cestou věnují a podporují je. Díky patří také našim partnerům za finanční či materiální podporu naší mládeže. Velkým úspěchem je pro výběr  U12 postup do celostátního semifinále v Hluku, přestože nejlepší hráči v zimě odešli do FK Náchod a tudíž za výběr už nemohli hrát a někteří další byli zranění.  Tento výběr zopakoval po roce úspěšné tažení ročníku 2005, když za celý rok nepoznali porážku přesto. I kategorie U10 předvedla skvělý turnaj bez ztráty bodu, ale hlavně krásným fotbalem.“

Výběry OFS Náchod U12 a U10 vyhrály meziokresní venkovní přebory

Výběry OFS Náchod U12 a U10 vyhrály meziokresní venkovní přebory