XPS network je profesionální software, který vznikl na základě potřeb a zkušeností pro řízení tréninků. Slouží trenérům, hráčům, ale i fyzioterapeutům k maximálnímu plánování celého tréninkového cyklu.

Software XPS umožňuje vytvářet tréninková cvičení, plány, měřit výsledky, sdílet znalosti a předávat tak zkušenosti od všech, kteří fotbalu rozumějí a systém využívají. Fotbalová asociace České republiky jej koncepčně začlenila do práce s mládeží na úrovni Regionálních fotbalových akademií FAČR i mládežnických reprezentací a dále jej rozšiřuje do celého fotbalového hnutí včetně těch nejmenších klubů.

XPS je k dispozici všem klubům zdarma. Nově dokonce může klub získat licenci pro všechny své trenéry a asistenty. Postup, jak získat licenci XPS najdete ZDE.

„Původně to bylo nastaveno tak, že klub může zažádat zdarma pouze o jednu licenci XPS Trainer na jedno družstvo v soutěžích. Po dohodě jsme to však upravili a licence je nyní k dispozici úplně všem trenérům v klubu i jejich spolupracovníkům,“ říká Jiří Jakoubek, Country manager společnosti Sideline Sports, která XPS vytvořila.

Stále také platí zvýhodněná nabídka licencí pro hráče a jejich rodiče. Stejně tak je zvýhodněná cena na licence programu pro střih videa a elektronickou tužku.

„Jsme rádi, že se spolupráce s fotbalovou asociací stále rozvíjí. FAČR je připravena vkládat do XPS průběžně další inspirativní věci, jako jsou ukázková fotbalová cvičení, zajímavý obsah z reprezentačního úseku, z regionálních fotbalových akademií, od grassroots trenérů mládeže a další metodické materiály,“ doplňuje Jakoubek.