Bezmála 30 trenérů se od pátku do neděle vzdělávalo v praxi i na přednáškách, aby se na konci víkendu mohli stát trenéry licence C. Vše začalo v pátek odpoledne, kdy se posluchači kurzu zúčastnili tréninku starších přípravek U11 pod vedením Grassroots trenéra mládeže okresu Karviná - Ondřeje Hanzela.

V sobotu byly na programu přednášky, které vedli zkušení lektoři Mgr. Michael Klos a Mgr. Zdeněk Jelínek, kteří působí jako trenéři MFK Karviná. Na přednášku o anatomii a fyziologii se zastavil MUDr. Zdeněk Vojkůvka. Druhou praktickou část téhož dne vedl již zmiňovaný trenér Mgr. Michael Klos, vše proběhlo na základní škole Cihelní v Karviné.

Neděle byla ve znamení nejprve teorie, kdy mezi uchazeče o trenérskou licenci zavítal Mgr. Radim Zajíc, Krajský Grassroots trenér mládeže. Na závěr měli před sebou noví budoucí trenéři praktické výstupy, kde prezentovali svůj tréninkový um a připravenou tréninkovou jednotku.

"Bylo to dost zajímavé, rozšířil jsem si obzory a i když jsem si nejprve myslel, že strávit téměř tři dny na školení bude ztráta času, musím říct, že úroveň byla opravdu vysoká a lektoři a trenéři, se kterými jsem se po dobu školení setkal, byli opravdovými odborníky." Řekl jeden z trenérů, který absolvoval školení a věnuje se nejmenším fotbalovým ročníkům v malém okresním klubu.

Michael Klos, jeden z lektorů dodává: "Úroveň trenérů mě velice mile překvapila a myslím, že tato skupina bude z těch, mezi kterými se časem může vyvinout několik výborných trenérů mládeže."

Okresní fotbalový svaz Karviná by chtěl všem úspěšným absolventům popřát mnoho sportovních úspěchů v nadcházející trenérské práci.