Čechy západ

V uplynulém hracím týdnu se nám již kompletně uzavřela první skupina. Posledními zápasy ve skupině Čechy západ byly souboje ČZU s VŠTE, kde se radovali hráči Zemědělské univerzity a díky lepší bilanci ve vzájemných přeskočili právě VŠTE v tabulce na 3. místo a probojovali se do podzimní vyřazovací, kde začnou v osmifinále. Druhý zápas byl tahák kola a souboj západu proti jihu. Západočeská vyzvala na domácí půdě Jihočeskou.

ZČU-JU 

Před utkáním o vítěze ve skupině byly karty jasně rozdány. ZČU musela vyhrát, kdežto JU stačila k prvenství ve skupině i remíza. 

Do začátku utkání vlétli domácí jako uragán a během chvíle se ujali vedení 2:0. Hosté byli zaskočeni, ale v průběhu 1. poločasu se dostali do zápasu. Po pokutovém kopu snížili na 2:1 a rázem byli zpět v zápase. Do konce 1. poločasu se skóre již neměnilo a do šaten se šlo za stavu 2:1.

Ve 2. poločase se hrál svižný fotbal a šance se střídali na obou stranách. Jen střelci stále ne a ne trefit zařízení. Nakonec ZČU vstřelila 2 branky a tím rozhodla zápas ve svůj prospěch.
Hosté jen korigovali na 4:2, ale navíc se již nezmohli.

Hostující trenér Dvořák byl sice nespokojen s výsledkem a zakončením, ale přes to své svěřence chválil za povedený výkon a vytvoření mnoha šanci, které bohužel hráči Jihočeské nedokázali proměnit.

Ve velmi pěkném utkání si ZČU i přes rovnost bodů s JU zajistila prvenství díky lepšímu vzájemnému zápasu ve skupině a postup na ČAH 2023.

Praha

Minulý už jsme poznali vítěze pražské skupiny, kterým se stala Univerzita Karlova. Tento týden cestovali hráči Liberce k jejich poslední zápasu ve skupině do Prahy, aby se utkali s týmem VŠCHT. V případě úspěchu mohli pomýšlet na zajištění postupové pozice do osmifinále. To se jim v bláznivém zápase nakonec podařilo. Nyní už v pražské skupině zbývá jen jedno postupové místo. Beznadějně poslední VŠCHT je ze hry. Kdo bude z dvojice VŠE a ČVUT ten šťastnější a kdo si vytáhne černého petra?

VŠCHT - TUL

Do utkání 4.kola UFoL vstupovali jako favorité hosté z Liberce. Již ve třetí minutě utkání jim však příjezd do Prahy zkazil francouzský hráč v dresu VŠCHT Maxime Faucher, když rychlou kombinaci zakončil krásnou střelou do šibenice z dobrých dvaceti metrů. Liberec se dlouho nemohl dostat do vyložené příležitosti a dlouhé balony za obranu spolehlivě sbíral domácí brankář Machač. Pomohl jim až rohový kop, při kterém ve skrumáži před brankou viděl rozhodčí Nebáznivý faul domácích a nekompromisně nařídil penaltu. Tu ve 21.minutě proměnil Roll. Liberec převzal iniciativu, více kontroloval balón, ale byli to paradoxně domácí, kteří se před přestávkou dostali do vedení po centru Horáka na hlavu Tetoura. Ve 44. minutě však ještě Müller vystihl špatnou malou domů, obešel Machače a z nulového úhlu krásně trefil o tyč 2:2.

Druhou půli načal rychlým výpadem Balcar, když si ideálně převzal dlouhý pas za obranu a křížnou střelou o zadní tyč nedal Machačovi šanci. Obrat vlil libereckým technikům novou krev do žil a Machač musel VŠCHT několikrát podržet vynikajícími zákroky. Do té doby vyrovnané utkání zlomily až dva slepené góly Peka a Müllera v 59. a 61. minutě. Svou druhou branku v utkání poté přidal Pek a zvýšil na 6:2.

Již za umělého osvětlení snižovala na konečných 6:3 druhá zahraniční posila VŠCHT Louis Fontaine po zpětné přihrávce od Šrédla. Kvalitní, pro diváky atraktivní utkání s vysokým počtem brankových příležitostí na obou stranách nakonec rozhodla vyšší individuální kvalita, fyzická kondice a zkušenosti hráčů Liberce z jejich mateřských klubů. Zápas nafotila Nikol Kuncová, za což jí moc děkujeme.

 

 

Autoři: Marek Hromíř, Jaroslav Kovařík a David Tetour