Závěr skupinové fáze nám přinesl několik zajímavých rozuzlení a možná i překvapivých výsledků. Do poslední chvíle se v několika skupinách bojovalo o konečné umístění. 

Ve skupině Morava vše rozhodlo poslední kolo. Ve skupině, kde mohlo být ještě umístění různorodé si nakonec první místo uhájila MUNI v zápase proti OSU. A jako obhájce titulu postoupila Masaryčka přímo do čtvrtfinálových bojů. To OSU mohla porážka velmi mrzet, protože Báňská si poradila ve venkovním zápase s UTB a poskočila díky tomu na 2. místo a odsunula OSU na 3. místo moravské skupiny, což znamenalo, že k osmifinálovému utkání bude muset cestovat na hřiště soupeře.

To ve skupině Čechy východ si UHK pojistila první příčku po připsání 3 bodů ze zápasu s UP. UPCE pak nenechala nic náhodě v zápase s AAU a po drtivém vítězství se umístila na 2. místě skupiny. 

V pražské skupině byly před posledním kolem karty rozdány jasně. TUL měla zajištěný postup do osmifinále a měla dohráno, UK si před posledním zápase s předstihem zajistila první příčku a přímý postup do čtvrtfinále, VŠCHT už v zápase s UK hrála jen o čest. Vše se tedy schylovalo k souboji VŠE s ČVUT. Tento zápas rozhodoval o posledním místě ve vyřazovacích bojích. Klíčové utkání nakonec lépe zvládli hráči VŠE a dokázali obsadit 3. místo za týmy TUL a UK. UK nakonec zvládla i svůj poslední zápas proti VŠCHT a dokázala skupinou projít bez ztráty kytičky se čtyřmi vítězstvími a úctyhodným skóre 16:2.

Jak jsme již informovali, skupinu Čechy západ rozklíčoval poslední zápas mezi ZČU a JU. Po vítězství ve vzájemném souboji se ZČU se umístila na první příčce. Druhé místo tedy zbylo na Jihočeskou univerzitu, kterou do osmifinále doprovodí ZČU. 

Osmifinále:

V jarní části soutěže už neuvidíme týmy, které se umístily na prvních místech svých skupin. To znamená, že až na podzim uvidíme Univerzitu Karlovu, Západočeskou univerzitu, Masarykovu univerzitu a Univerzitu Hradec Králové.

První osmifinále již máme za sebou. Zápas, ve kterém se utkala UPCE s OSU, dopadl lépe pro fotbalisty z Ostravy. Ve venkovním zápase dokázali celkem jednoznačně porazit domácí hráče z Pardubic a probojovali se do podzimních bojů.

Další 3 osmifinále nás čekají v tomto složení:

VŠB-TUO - UPOL 

TUL - ČZU

JU - VŠE

 

 

Autor: Marek Hromíř