Turnaj v Kroměříži bude druhým z finálových klání letošního ročníku, přičemž první triumf oslavili o minulém víkendu ve Vysokém Mýtě v kategorii U13 naděje pražské Slavie.

Arcibiskupský zámek nebo Květná zahrada jsou místa, která lákají každého k návštěvě Kroměříže. Město na úrodné Hané se tento víkend zapíše i na fotbalovou mapu Poháru mládeže FAČR PLANEO CUPU. Jubilejní 10. ročník největší akce mládežnického fotbalu v České republice opět nabídne radost ze sportu a pohybu a emoce znamenající vítězství i prohry. Je skvělé, že Kroměříž na jaře letošního roku žije ve fotbalové euforii, protože místní A-tým hraje o postup z MSFL do Národní ligy, která je druhou nejvyšší domácí soutěží.

Asi největší kouzlo Poháru mládeže FAČR spočívá v možnosti malých klubů ze všech koutů republiky potkat se na trávníku s těmi nejslavnějšími kluby jako jsou Sparta, Slavia nebo Baník. V minulosti se už několikrát stalo, že podceňovaný outsider nečekaně porazil velkého favorita. I v Kroměříži se můžeme těšit na družstva, jejichž dospělé týmy nehrají v nejvyšších patrech fotbalových soutěží, jako jsou například Petřín Plzeň, FK Náchod, Junior Strakonice, Meteor Praha VIII nebo FK Šumperk.        

24 týmů je ve finálovém turnaji rozdělených do čtyř skupin po 6 týmech, kde mužstva hrají ve skupině systémem každý s každým. Mužstva umístěná po základní části na 1. a 2. místě jednotlivých skupin postoupí do zlaté skupiny o vítězství v turnaji, týmy na 3. a 4. místě hrají stříbrnou část a družstva z 5. a 6. místa se potkají v bronzové skupině. V těchto nadstavbových skupinách se hraje opět systémem každý s každým, přičemž se počítají výsledky ze základních skupin.

Do projektu je každým rokem zapojena celá řada fotbalových osobností v rolích podporovatelů nebo ambasadorů. V Kroměříži zavítá na finálový turnaj také brankář Zdeněk Zlámal, který má za sebou bohatou kariéru nejen v českých klubech, ale také v zahraničí, když působil v Itálii, Španělsku, Skotsku nebo Turecku. Tři důležité roky při přechodu z juniorské kategorie do dospělého fotbalu ale prožil právě v Kroměříži, odkud z 2. ligy zamířil do Sparty a později i do dalších klubů. 

Složení skupin finálového turnaje U11

Skupina A  Skupina B Skupina C Skupina D
AC Sparta Praha  FC Hradec Králové Dynamo Č. Budějovice SK Slavia Praha
1. FC Poruba  FC Baník Ostrava SKH Slavia Kroměříž 1.FC Slovácko
FK Pardubice FK Meteor Praha VIII FK Junior Strakonice FC Slovan Liberec
SK Sigma Olomouc MŽ  FC Zbrojovka Brno  TJ Valašské Meziříčí SK Líšeň
FK Dukla Praha  CU Bohemians Praha SK Petřín Plzeň 1.FK Příbram
Football Talent Academy  FK Šumperk FK Náchod FK Teplice


DALŠÍ FINÁLOVÉ TURNAJE PLANEO CUP 2022

  • U10: 14. - 15. 5. Uničov
  • U12: 21. - 22. 5. Tábor
  • U9: 28. - 29. 5. Znojmo
  • U8: 4. - 5. 6. Benešov

Další informace naleznete na www.planeocup.cz