Doposud odehrané turnaje vyhráli v kategorii U13 mladí Slávisté a trofej pro U11 získala do svého držení Sparta. Další z finálových turnajů vůbec poprvé uspořádá Uničov, kam se sjedou nejlepší týmy v kategorii U10, které se v neděli setkají i s bývalým úspěšným reprezentantem Davidem Rozehnalem.

Bývá častým jevem, že Sparta a Slavia se na turnajích Poháru mládeže FAČR perou o medaile a mnohdy i o prvenství v turnaji. I když v nejvyšší fotbalové soutěži se obě pražská S o víkendu utkají, v Uničově se tak nestane. Slavia totiž chybí mezi 24 účastníky finále a sešívaní tak druhý letošní turnajový triumf nepřidají. Naopak Sparta mezi týmy, které se dostaly do finálového turnaje, neschází. Velkou radost z účasti Sparty mohou mít zejména malí fotbalisté domácího Uničova, kteří se s jedním z nejslavnějších českých klubů utkají ve skupině A. I na Hané se můžeme těšit na zápasy týmů z menších obcí, k nimž patří například Sokol Těšany, Viktoria Vestec, FC Kuřim nebo FK Neratovice-Byškovice, s velkými kluby jako Baník Ostrava, Slovan Liberec nebo Sigma Olomouc.

V Uničově se 24 týmů rozdělí do čtyř skupin po 6 týmech, kde mužstva hrají každý s každým a dvě nejlepší postoupí do Zlaté skupiny o vítězství v turnaji. Družstva na 3. a 4. místě hrají stříbrnou část a páté a šesté týmy se potkají v Bronzové skupině. Ve skupinách o konečné umístění se hraje opět systémem každý s každým a do tabulky se počítá výsledek se soupeřem ze základní skupiny.

Pohár mládeže FAČR PLANEO CUP je vždy spojen i s celou řadou fotbalových osobností, ať už v rolích ambasadorů nebo podporovatelů. Finálový turnaj navštíví bývalý reprezentační obránce David Rozehnal, který začínal s fotbalem v malé vesnici Kožušany nedaleko Olomouce. Během své bohaté kariéry působil v Sigmě Olomouc, z níž se vydal do velkých evropských klubů. Hrál mj. az FC Bruggy, Paris Saint-Germain, Newcastle United, Lazio Řím, Hamburger SV nebo Lille OSC. Za národní tým nastoupil k 60 utkáním a zahrál si i na mistrovství světa a dvou evropských šampionátech.

Složení skupin finálového turnaje U10

Skupina A Skupina B Skupina C Skupina D
AC Sparta Praha RMSK Cidlina Nový Bydžov FC Slovan Liberec ŽĎAS Žďár nad Sázavou
SK Uničov SK Sigma Olomouc MŽ FC Baník Ostrava FC Slovácko
CU Bohemians Praha FK Mladá Boleslav TJ Viktoria Vestec FK Pardubice
FC Zbrojovka Brno SFC Opava FC Sparta Brno FC Kuřim
FC MAS Táborsko FK Baník Sokolov Football Talent Academy FK Neratovice-Byškovice
JFA České Budějovice ABC Braník TJ Sokol Těšany SK Sparta Kolín


DALŠÍ FINÁLOVÉ TURNAJE PLANEO CUP 2022

  • U12: 21. - 22. 5. Tábor
  • U9: 28. - 29. 5. Znojmo
  • U8: 4. - 5. 6. Benešov

Další informace naleznete na www.planeocup.cz